‘Love Alarm’ seizoen 2 staat nu op Netflix

Vanaf vandaag staat het tweede seizoen van de populaire K-drama Love Alarm op Netflix. Het eerste seizoen van de Koreaanse reeks verscheen in 2019 en werd wereldwijd een gigantisch succes. Het tweede seizoen werd niet veel later aangekondigd maar liep door de coronapandemie vertraging op. Maar nu is het er eindelijk.

Fans van de K-drama Love Alarm krijgen vanaf vandaag eindelijk antwoord op hun vragen na de cliffhanger van het eerste seizoen. Love Alarm was een van de eerste K-drama’s die gemaakt werd door Netflix en toonde dat het genre wereldwijd populair is. Daarom gaat de streamingdienst de komende jaren nog meer investeren in films en series van Zuid-Koreaanse bodem.

Love Alarm

Love Alarm is een van de eerste Koreaanse dramareeksen (K-dramas) die gemaakt werden voor Netflix. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige webtoon van Kye-Young Chon.

Love Alarm (좋아하면 울리는 in het Koreaans) gaat over een bijzondere datingapp genaamd ‘Love Alarm’. Die app vertelt je wanneer iemand binnen een straal van 10 meter een oogje op je heeft. Als die persoon in je virtuele bubbel stapt, dan gaat je alarm af. Op die manier kom je snel te weten of je crush ook verliefd is op jou, maar het brengt ook heel wat negatieve aspecten met zich mee.

Cliffhanger

In de reeks volgen we vooral Kim Jojo (Kim So-hyun). Zij was aanvankelijk geen fan van de app, maar installeerde hem later wel. Maar daardoor kwam ze te weten dat twee jongens op haar school een oogje hadden op haar: de populaire Hwang Sun-oh (Song Kang) en zijn beste vriend, de verlegen Lee Hye-yeong (Jung Ga-ram). Sun-oh is er uiteindelijk sneller bij en hij en Jojo worden een koppel.

Enkele jaren later zijn ze elkaar uit het oog verloren maar komen de drie uiteindelijk opnieuw in contact. En daarbij krijgen we een nieuwe Hye-yeong te zien. Hij is zelfzekerder dan hij was op school en is nog steeds verliefd op Jojo. Hye-yeong is echter geen fan van Love Alarm en hij probeert Jojo op “de ouderwetse manier” voor zich te winnen. Maar ook Sun-oh is zijn oude liefde nog niet vergeten. Op het einde van het eerste seizoen is zo te zien dat zowel Sun-oh als Hye-yeong nog steeds Jojo’s Love Alarm doen afgaan. Maar Jojo heeft sinds enkele jaren een schild op haar Love Alarm, waardoor niemand weet op wie zij verliefd is. Kan ze het schild weghalen en tonen wie haar voorkeur krijgt? Dat komen we hopelijk te weten in het tweede seizoen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...