Left Right
scrollTop top

Dit waren de 25 beste reeksen op Netflix in 2019


Beste Netflixreeksen 2019
© Netflix

Het jaar loopt op z’n einde, dus is het tijd om terug te blikken op het mooiste wat 2019 te bieden had. Er kwamen heel wat nieuwe reeksen uit op Netflix, maar ook steengoede seizoenen van oudere reeksen. Dit waren de beste reeksen op Netflix in 2019 in willekeurige volgorde.)

1. Tidying Up with Marie Kondo

Op de eerste dag van 2019 verscheen Tidying Up with Marie Kondo op Netflix en de reeks werd een gigantisch succes. Met hulp van Marie Kondo en haar Konmari-methode ging iedereen aan het opruimen. En tot vandaag stellen wij ons geregeld de vraag “Does it spark joy?” terwijl we naar onze rommel kijken.

2. Sex Education

Na de lessen in opruimen, kregen we dankzij Netflix ook lessen seksuele voorlichting. Sex Education werd een gigantisch succes, en dat was niet zomaar. De reeks was taboedoorbrekend, grappig en vooral heel herkenbaar. Daarom was de vraag voor een tweede seizoen er al vrijwel meteen en dat tweede seizoen mogen we binnenkort verwachten op Netflix.

3. Russian Doll

Acht afleveringen van een halfuur, meer had Russian Doll niet nodig om een gigantisch succes te worden. En daar zat hoofdrolspeelster Natasha Lyonne, die we kennen van Orange is the New Black zeker voor iets tussen. Ze komt in de reeks terecht in een eindeloze loop, waarin ze steeds sterft na een feestje en dan telkens opnieuw ontwaakt tijdens het feestje. Lyonne speelde niet enkel de hoofdrol in de reeks, ze was ook medebedenker. En goed nieuws voor fans: het tweede seizoen van de reeks werd al bevestigd.

4. The Umbrella Academy

Met The Umbrella Academy dook Netflix in de wereld van de comic books. De reeks is namelijk gebaseerd op de gelijknamige comic. In The Umbrella Academy worden zeven jongeren met speciale krachten samengebracht. Ze maken deel uit van een vreemde groep van 43 kinderen die geboren werden met superkrachten en zonder dat hun moeders zwanger waren. De zeven worden samengebracht (en krijgen namen van één tot zeven) en als ‘The Umbrella Academy’ proberen ze de wereld te redden. Het tweede seizoen van de reeks verschijnt binnenkort op Netflix.

5. After Life

After Life is de langverwachte Netflixreeks van en met Ricky Gervais. De Brit speelde in de zwarte komedie rol van Tony, een man wiens echtgenote overleden is aan borstkanker. Hij probeert z’n leven weer op de rails te krijgen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ook van After Life is het tweede seizoen al bevestigd door Netflix. Alles over dat tweede seizoen lees je hier.

6. Chilling Adventures of Sabrina – seizoen 1, deel 2

Voor de liefhebbers van het betere toverwerk, was er dit jaar het tweede deel van het eerste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina. Het waren opnieuw tien spannende afleveringen met een open einde. Dus kon een vervolg van Chilling Adventures of Sabrina niet achterblijven. Het eerste deel van dat tweede seizoen verschijnt al op 24 januari 2020 op Netflix.

7. Dead to Me

Dead to Me gaat over twee vrouwen die recent hun man verloren, Jen en Judy. Ze leren elkaar kennen in een hulpgroep en worden al snel vriendinnen. Maar wat Jen niet weet, is dat Judy degene is die haar man aanreed en vervolgens vluchtte. Je hoort het al, het is een interessante reeks. Christina Applegate sprokkelde voor haar rol als Jen verschillende nominaties bij elkaar, waaronder de Golden Globe voor de beste actrice in een komedie.

8. When They See Us

Een van de meest spraakmakende reeksen van Netflix dit jaar, was ongetwijfeld de minireeks When They See Us. De reeks, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, vertelt het verhaal van de Central Park Five, een groep jonge zwarte tieners. Na een verkrachting in Central Park probeert de politie de schuld bij deze groep te leggen, terwijl ze eigenlijk niets met de zaak te maken hebben. De reeks start in 1989 en eindigt in 2014 en omvat zo 25 jaar. Op die manier wordt de volledige zaak omvat. When They See Us is ongetwijfeld een van de meest pakkende en hartverscheurende reeksen van het jaar.

9. Aggretsuko – seizoen 2

Soms heb je eens nood aan een reeks waarbij je je verstand volledig op nul kan zetten. Aggretsuko is zo’n reeks. Deze Japanse anime vertelt het verhaal van een rode panda, Retsuko. Ze is 25 jaar en werkt als boekhouder bij een bedrijf. Haar job is saai en haar baas (een varken) eist enorm veel van haar. Daarom moet Retsuko geregeld wat stoom aflaten. En dat doet ze in de karaokebar waar ze death metal brult. Het klinkt allemaal ongelofelijk absurd, maar Aggretsuko is in veel opzichten herkenbaarder dan je zou denken.

10. Stranger Things – seizoen 3

In 2019 verscheen ook het derde seizoen van Stranger Things op Netflix. De reeks blijft één van de grote toppers van de streamingdienst en het derde seizoen bewees opnieuw waarom. Het seizoen werd door critici omschreven als een terugkeer naar wat de reeks sterk maakte. De serie heeft natuurlijk nog steeds een absolute topcast met Winona Ryder en de jonge talentvolle acteurs Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown Gaten Matarazzo, Noah Schnapp en Caleb McLaughlin. Het vierde seizoen van Stranger Things werd al bevestigd en werd back-to-back opgenomen na het derde seizoen, dus we kunnen het snel verwachten.

11. La Casa de Papel – deel 3

Nog zo’n absolute topper van Netflix, is het Spaanse La Casa de Papel. De reeks was dit jaar aan z’n derde deel toe en is erin geslaagd om zichzelf heruit te vinden. Na het tweede deel was het namelijk moeilijk om in te schatten wat La Casa de Papel zou doen. De bankoverval zat erop, de bende had z’n geld. Maar toch wist Netflix een sterke twist te geven aan de reeks en zo het derde deel weer verslavend spannend te maken. Het vierde deel van de reeks staat gepland voor 3 april 2020.

12. Orange is the New Black – seizoen 7

Dit jaar betekende ook het einde van een Netflix-klassieker. Orange is the New Black was dit jaar toe aan het zesde en laatste seizoen. Netflix moest alle personages dus een einde geven. Dat was voor sommigen een happy end, voor anderen was het minder happy. Maar het was wel 100 procent Orange is the New Black. Een mooi einde voor één van de reeksen die Netflix op de kaart zette.

13. Mindhunter – seizoen 2

Dat Mindhunter een ijzersterke reeks is, dat moeten we natuurlijk niet meer uitleggen. Maar met het tweede seizoen bewees Netflix dat het niet ging om een toevalstreffer. Deze keer behandelde Mindhunter onder andere seriemoordenaar Charles Manson en de beruchte kindermoordenaar Elmer Wayne Henley. Maker David Flincher wil graag vijf seizoenen van Mindhunter maken, maar voorlopig is het volgende seizoen on hold gezet. Flincher wil zich namelijk focussen op zijn komende film, Mank.

14. Love Alarm

Zuid-Korea is de laatste jaren z’n weg naar het westen aan het vinden en dat beperkt zich niet enkel tot K-pop. Netflix beschikt over een heel arsenaal aan zogenaamde K-drama’s en daarvan is de eigen productie Love Alarm waarschijnlijk de meest toegankelijke. De reeks gaat over een app, Love Alarm. Die app kan je vertellen wie in de buurt verliefd op je is. Het is natuurlijk interessant om te weten wie verliefd op je is, maar je verliefdheid niet kunnen verbergen, brengt natuurlijk ook problemen met zich mee. De opnames voor het tweede seizoen van Love Alarm zijn al begonnen, dus fans van de reeks zullen snel antwoorden krijgen op de cliffhanger van het eerste seizoen.

15. 13 Reasons Why – seizoen 3

13 Reasons Why, de reeks die geproduced werd door Selena Gomez, was dit jaar al aan z’n derde seizoen toe. De reeks gaat nog steeds geen enkel taboe uit te weg en is erin geslaagd om een superspannende whodunnit te maken van het derde seizoen. Een moordzaak waarbij alle personages betrokken kunnen zijn, waarvoor ze allemaal een motief hebben dat ondersteund wordt door wat ze meemaakten in de eerste twee seizoenen van de reeks.

16. Élite – seizoen 2

Naast La Casa de Papel is ook het Spaanse Élite een schot in de roos. Het eerste seizoen werd een enorm succes en met het tweede seizoen deed de reeks dat nog eens over. Het tweede seizoen van Élite gaat verder op het eerste, maar deze keer weten we wie er de moord op Marina op z’n geweten heeft. En dat geeft de reeks een heel andere feel. We weten perfect hoe de vork in de steel zit en weten dus ook wie er moet opletten om zijn of haar mond niet voorbij te praten.

17. Unbelievable

Unbelievable is opnieuw een reeks die gebaseerd is op waargebeurde feiten. Tienermeisje Marie doet aangifte bij de politie over haar verkrachting. Maar aangezien ze zich de details van de feiten niet helemaal kan herinneren, wordt ze niet geloofd. Erger nog, ze krijgt zelfs een proces aan haar been voor haar “valse aangifte”. In 2011, drie jaar na de aangifte van Marie, gaan twee vrouwelijke agentes, Karen Duvall en Grace Rasmussen, op zoek naar een serieverkrachter. De zaak vertoont heel wat gelijkenissen met het “verzonnen verhaal” van Marie.

18. When the Camellia Blooms

When the Camellia Blooms is de tweede Koreaanse reeks op deze lijst. Deze K-drama heeft een heel ander verhaal dan Love Alarm. Al vanaf het begin van het seizoen weet je dat het slecht gaat aflopen. Maar wat er precies aan de hand is, daar kom je pas later in de reeks achter. When the Camellia Blooms is zo een interessante combinatie tussen een typische romantische K-drama enerzijds en een spannende thriller anderzijds. Het is opnieuw een leuke reeks voor wie z’n bingehorizon wil verbreden en eens de Koreaanse tour op wil gaan.

19. The Good Place – seizoen 4

De komische reeks over het hiernamaals, The Good Place, was dit jaar al toe aan het vierde seizoen. Ondertussen weten Eleanor en co dat ze niet in “The Good Place” zijn, maar in “The Bad Place” en moeten ze bewijzen dat mensen het in zich hebben om goed te worden. Het is opnieuw een seizoen vol hilarische taferelen, proper gevloek en vooral heel veel Janets.

20. Big Mouth – seizoen 3

Big Mouth, de animatiereeks over de pubertijd, telt na 2019 ook al drie seizoenen. Nick, Andrew, Jessi en co zitten – jawel – nog steeds in hun pubertijd en hoewel ze de “hulp” krijgen van hun Hormone Monsters, is het nog steeds heel moeilijk om hun draai te vinden. Big Mouth is na drie seizoenen nog steeds hilarisch, de nummers zijn nog steeds vreemd, maar catchy en wij beginnen te geloven dat een Hormone Monster onze pubertijd heel wat leuker had kunnen maken.

21. Bojack Horseman – seizoen 6

Nog zo’n populaire animatiereeks op Netflix is Bojack Horseman. Bojack zit ondertussen in rehab en dat geeft hem heel wat nieuwe inzichten. Bojack Horseman is opnieuw zo’n reeks die op het eerste zicht compleet geschift lijkt, maar eigenlijk herkenbaarder is dan je zou denken. Het eerste deel van het zesde seizoen werd gelost in 2019, op 31 januari 2020 verschijnt het tweede deel van het seizoen op Netflix.

22. The End of the F***ing World – seizoen 2

Na een succesvol eerste seizoen keek iedereen uit naar het tweede seizoen van The End of the F***ing World. En het was opnieuw een schot in de roos. Het eerste seizoen eindigde op een cliffhanger, maar daar werd vakkundig op ingepikt in het tweede seizoen. Het einde van het tweede seizoen lijkt deze keer wel echt het einde van de reeks te zijn. En daar kunnen we ons zeker wel bij neerleggen.

23. The Crown – seizoen 3

The Crown kreeg voor het derde seizoen letterlijk een facelift. De volledige cast werd vervangen en voor de hoofdrol was het nu de beurt aan Olivia Colman. En zoals we van Olivia gewoon zijn, zette ze een geweldige vertolking neer van Queen Elisabeth II. De reeks begint steeds meer in het recente verleden te komen, waardoor we in het volgende seizoen al Princess Diana mogen verwachten.

24. The Witcher

The Witcher kwam uit in december, maar verdient toch nog een plaatsje op deze lijst. Het is een fantasyreeks die het antwoord moet bieden op reeksen als Game of Thrones. The Witcher speelt zich af in een Middeleeuwse wereld, waar het de monsterjager Geralt of Rivia (Henry Cavill) volgt. Voor liefhebbers van fantasy is The Witcher ongetwijfeld het hoogtepunt van het seriejaar.

25. You – seizoen 2

Op de valreep, op 26 december, verscheen het langverwachte tweede seizoen van You op Netflix. You was weer zo’n reeks die een gigantisch succes werd op de streamingdienst. Iedereen leefde mee met Joe en zijn obsessieve crush op Beck. You is zo’n reeks waardoor je een wrang gevoel krijgt, want waarom krijgen we sympathie voor een obsessieve stalker en zelfs moordenaar? Het is iets waarmee we in het tweede seizoen misschien zelfs nóg meer worstelen.

Bekijk hier onze all-time top 50 met de beste reeksen op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...