‘After Life’ seizoen 2: Alles wat we al weten

After Life seizoen 2
Netflix

After Life, de Netflix-reeks van en met Ricky Gervais komt binnenkort terug. Het eerste seizoen van de zwarte komedie werd meteen een succes, waardoor een tweede seizoen natuurlijk niet kon uitblijven. Dit is alles wat we al weten over de releasedatum, het plot en de cast van het tweede seizoen van After Life.

Lachen met de dood. Het is iets dat moeilijk is voor sommigen, voor anderen is het een taboe. Maar Ricky Gervais heeft er een hele reeks aan gewijd. In de zwarte komedie After Life toont Gervais de realiteit van het leven na de dood van een geliefde. En dat viel duidelijk in de smaak.

After Life

After Life is geschreven door de Britse komiek/acteur Ricky Gervais. Hij vertolkt ook zelf de hoofdrol in de reeks. Gervais speelt de rol van Tony, een journalist die recent zijn vrouw Lisa (Kerry Godliman) verloor aan borstkanker. Sinds haar overlijden probeert Tony z’n leven opnieuw op de rails te krijgen, maar dat is moeilijker dan het op het eerste zicht lijkt.

Op een dag komt er een ommekeer in het leven van Tony. Hij beseft dat het geen zin heeft om zichzelf te wentelen in zelfmedelijden en beslist om zijn leven verder te leven zonder zich ook maar iets aan te trekken van anderen. Dat is wat Tony zijn superkracht noemt. De kracht om te doen wat hij maar wil, zonder dat anderen hem iets kunnen maken. Maar hij leert ook nieuwe mensen kennen, die hem willen tonen dat er ook een andere manier is om zijn verdriet een plaats te geven.

Releasedatum seizoen 2

Het eerste seizoen werd razend populair op Netflix en ook de reviews waren over het algemeen lovend. Ricky Gervais werd zo niet alleen gelauwerd voor het schrijven van de reeks, maar ook voor zijn aangrijpende acteerprestatie.

Een tweede seizoen van After Life kon dan ook niet uitblijven. Enkele weken nadat het eerste seizoen verscheen op Netflix maakte de streamingdienst al bekend dat er ook een tweede seizoen zal volgen. Net zoals het eerste seizoen zal het tweede bestaan uit zes afleveringen die allemaal gelost zullen worden op vrijdag 24 april 2020.

Cast seizoen 2 After Life

Over de cast van het tweede seizoen is nog niet superveel geweten, maar er zijn natuurlijk wel enkele zekerheden. Zo zal Ricky Gervais uiteraard opnieuw te zien zijn als Tony. Ook zijn vrouw Lisa, gespeeld door Kerry Godliman, zal waarschijnlijk niet gerecast worden. En voor de liefhebbers: ook Brandy, de hond van Tony, zal terugkeren in het tweede seizoen van After Life.

Verder mogen we ook verpleegster en love interest Emma (Ashley Jensen) opnieuw verwachten in het tweede seizoen van After Life, net zoals de jonge journaliste Sandy (Mandeep Dhillon). Tony’s dementerende vader, gespeeld door David Bradley, had ook een belangrijke rol in het eerste seizoen van After Life, dus mogen we hem ook opnieuw verwachten. Andere personages die we terug hopen te zien, zijn de prostituee Daphne (Roisin Conaty) en de weduwe Anne (Penelope Wilton). Tot slot zullen ook de collega’s van Tony waarschijnlijk terugkeren in het tweede seizoen.

Plot

Over de inhoud van het tweede seizoen is voorlopig nog maar heel weinig geweten. We moeten het doen met cryptische tweets en hints van Ricky Gervais. Zo liet hij al uitschijnen dat er een kleine hint over de inhoud van het tweede seizoen verscholen zat in de laatste aflevering van het eerst seizoen.

Het gaat daarbij waarschijnlijk over het laatste gesprek tussen Tony en Anne op het kerkhof. Daarbij zei Tony: “Ik ga blijven doen en zeggen wat ik wil en de wereld blijven straffen, maar ik ga de mensen straffen die het verdienen. Ik ga mijn superkracht gebruiken om goed te doen”.

Ook Netflix heeft al een – héél klein beetje – info gelost over het tweede seizoen. De streamingdienst omschreef het als volgt: “In het tweede seizoen zien we Tony nog steeds vechten tegen het enorme verdriet over z’n vrouw. Maar we zien ook hoe hij een betere vriend wordt voor de mensen in z’n omgeving. Alle vrienden hebben hun eigen problemen en deze worden enkel versterkt door de dreiging dat hun lokale krant opgedoekt zal worden”.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix

Gesponsorde artikelen