Left Right
scrollTop top

Deze week nieuw op Netflix: de nieuwe reeks ‘Unbelievable’, de aangrijpende documentaire ‘Evelyn’ en het vervolg van ‘The Ranch’


In november barst de streamingoorlog pas echt los, want dan worden zowel Disney+ als Apple TV+ gelanceerd. Voorlopig heeft Netflix nog min of meer vrij spel in België, waar Amazon nog niet echt een grote speler is. Deze week lanceert Netflix een spervuur aan nieuwe reeksen.

Series

Deze week is het vooral uitkijken naar Unbelievable, een aangrijpende reeks met in de hoofdrol Kaitlyn Dever, die een paar maanden geleden in de cinema al indruk maakte in Booksmart. Deze keer speelt ze Marie Adler, een tienermeisje die na een aanranding en verkrachting beslist om aangifte te gaan doen bij de politie.

Alleen wordt ze door de politie niet geloofd en wordt haar verklaring in twijfel getrokken. Wat nog erger is: ook haar familie en vrienden geloven het verhaal van Marie niet. Twee detectives zien echter raakpunten tussen het verhaal van Marie en andere getuigenissen en trekken op onderzoek uit. Unbelievable is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de echte Marie Adler die zelf niet geloofd werd in het jaar dat zij 18 werd, in 2009.

Van horror geworteld in de realiteit naar een ander soort horror: de nieuwe Franse Netflix Original Marianne draait rond een romanschrijfster die in haar nachtmerries steeds weer bezoek krijgt van een heks. Ze wil haar nachtmerries gebruiken als inspiratie voor haar boeken, maar het wordt pas echt eng als de schrijfster ontdekt dat wat ze droomt en neerschrijft ook echt uitkomt. Voor de horrorfans.

In The I-Land is het een eiland dat ons de stuipen op het lijf moet jagen. Tien mensen worden wakker op een eiland zonder dat ze een idee hebben van hoe ze daar terecht zijn gekomen of waarom ze daar zijn. Een eiland met een eigen willetje: wie nu aan Lost denkt, mag dat.

Uit Groot-Brittannië verwelkomen we Top Boy. Als die titel geen belletje meer doet rinkelen, dan is dat niet abnormaal. Het tweede seizoen van de reeks dateert al van 2013. De reeks was eigenlijk gecanceld, maar het was Drake die de reeks oppikte voor nog een derde seizoen. De reeks die voorheen door Channel 4 werd geproduceerd, maar nu onderdak heeft gevonden bij Netflix gaat over de sociale wijk Summerhouse in Oost-Londen waar de lokale drugshandel in handen is van Dushane. Maar hij wil nog hogerop. In de nieuwe reeks maken onder andere nieuwe raptalenten Dave en Little Simz hun opwachting. Ook de eerste twee seizoenen van deze te onbekende reeks zijn terug te vinden op Netflix.

Het regent nieuwe series deze week, want vanuit Mexico komt een reeks over corruptie in een familiebedrijf aanwaaien in de vorm van de nieuwe reeks Monarca. Daarin volgen we Ana Mariá die na lange tijd naar haar thuisland terugkeert om het tequila-imperium van haar familie te redden.

Van oude bekende The Ranch arriveert tot slot het zevende deel oftewel het eerste deel van het vierde seizoen. Van dit laatste seizoen zullen nog eens tien afleveringen volgen in 2020.

Films

Tall Girl is een nieuwe Netflix Original Movie en mag toegevoegd worden aan het lange lijstje romcoms in de catalogus. Ava Michelle speelt in Tall Girl het tienermeisje Jodi. Zij is met haar 1 meter 86 altijd het langste meisje van de school geweest, voelt zich heel onzeker bij haar lengte en is ook onderwerp van spot op school.

Dat verandert allemaal wanneer ze valt voor de knappe en even grote uitwisselingsstudent Stig. Die verblijft dan weer bij haar beste vriend Dunkleman die stiekem verliefd is op Jodi.

Wie liever een portie superhelden wil, kan terecht bij Justice League, met een stel superhelden uit de stal van DC Comics. Bruce Wayne werft in deze film een nieuwe kompaan aan, Wonder Woman, om een nog grotere vijand te trotseren. De twee werken samen om meer rekruten te vinden, maar ondanks deze heerlijke coalitie met Aquaman, Cyborg en The Flash is het misschien al te laat om de wereld te redden. Wij vonden Justice League een rommeltje en kijken uit naar The Joker dat op 2 oktober in de zalen landt, maar goed: wie zijn wij?

Docu

Bij de documentaires zetten we ons deze week schrap voor Evelyn, de nieuwe documentaire van Oscarwinnaar Orlando von Einsiedel die een Oscar won voor zijn korte documentaire The White Helmets.

Het is niet onlogisch dat een documentairemaker, die geconfronteerd met persoonlijk verlies de camera ook op zichzelf richt. Dat is precies wat von Einsiedel deed: na de zelfdoding van zijn broer vertrok hij op een wandeltocht met zijn familieleden door het Verenigd Koninkrijk. Het werd een emotionele, helende en prachtige reis.

Wat er in je brein gebeurt wanneer je een depressie doormaakt, het zou een interessante aflevering kunnen opleveren van The Mind, Explained. In deze eerste reeks komt het onderwerp echter nog niet aan bod. Wél wordt er gefocust op achtereenvolgens het geheugen, wat er gebeurt wanneer we dromen, hoe een angststoornis werkt, welke impact mindfulness heeft op onze hersenen en tot slot ook nog welke invloed psychedelica hebben. Emma Stone praat de boel aan elkaar.

Net een film en toch echt gebeurd, dat is de documentaire Our Godfather. Ze vertelt het verhaal van Tommaso Buscetta, de eerste grote maffiabaas die ooit (in 1986) tegen de maffia – en dus zijn voormalige criminele familie – durfde getuigen. Hij en zijn familie betaalden er de hoogste prijs voor. Pas 30 jaar later durven ze hun verhaal doen.

Om op een lichte noot te eindigen kloppen we aan bij Chelsea Handler. Zij gaat in de nieuwe documentaire Hello, Privilige. It’s Me, Chelsea. in haar geheel eigen stijl na hoe wit privilege de Amerikaanse cultuur beïnvloedt en hoe het haar eigen leven en carrière ten goede is gekomen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572