Wordt ‘All of Us Are Dead’ volgende Zuid-Koreaanse succes van Netflix? Bekijk hier de veelbelovende trailer

Netflix pakt binnenkort uit met een nieuwe veelbelovende Zuid-Koreaanse reeks. All of Us Are Dead is een horrorreeks die gaat over een zombie-uitbraak. We volgen enkele studenten tijdens die uitbraak terwijl ze er alles aan doen om aan de zombies te ontkomen.

Ongeveer een jaar geleden liet Netflix weten dat het 750 miljoen dollar (zo’n 660 miljoen euro) zou investeren in content van Zuid-Koreaanse bodem. Het was een gewaagde gok, maar een die al meteen z’n vruchten afwierp. Squid Game, dat in september verscheen, groeide uit tot de populairste reeks aller tijden op het platform. Nadien wisten ook Hellbound, My Name en The Silent Sea heel wat kijkers te verzamelen. En nu komt Netflix alweer met een veelbelovende Zuid-Koreaanse horrorreeks.

All of Us Are Dead

Netflix loste vandaag de trailer voor de nieuwe Zuid-Koreaanse horrorreeks All of Us Are Dead. Het gaat om een zombiereeks waarin we de studenten van een school volgen. Een leraar onderzoekt daar een virus dat hij test op muizen. Maar een van de besmette muizen bijt een studente die verandert in een zombie. Het virus verspreidt zich vervolgens razendsnel binnen de school en ver daarbuiten.

De reeks werd geregisseerd door Lee Jae-kyoo en Kim Nam-su, en is gebaseerd op de webtoon Now at Our School van Joo Dong-geun. De opnames gingen al in 2020 van start, maar liepen vertraging op door de uitbraak van het coronavirus.

Train to Busan

Zuid-Korea heeft een sterke geschiedenis wat zombiecontent betreft. In 2016 verscheen zo Train to Busan met Gong Yoo in de hoofdrol. Daarin breekt er een zombie-apocalyps uit terwijl Seo Seok-woo (Gong Yoo) samen met zijn dochtertje de trein neemt van Seoul naar Busan. Ze moeten proberen om uit de handen (en vooral de tanden) van de zombies te blijven, maar da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Want net voor de trein vertrok kon een meisje met een bijtwond op de trein springen en het duurt maar enkele minuten voor zij een levensgevaarlijke zombie wordt. Train to Busan werd gelauwerd door verschillende critici die de film omschrijven als een van de beste in het zombiegenre.

In de trailer van All of Us Are Dead wordt Train to Busan ook al even aangehaald. En die vergelijking is natuurlijk snel gemaakt. In All of Us Are Dead breekt er ook een zombie-apocalyps uit, maar we volgen deze keer niet de reizigers op een trein, maar wel de studenten op een school. Zij moeten proberen om te vluchten, want het is “vermoord worden of zelf een moordenaar worden”.

Bekijk hier de trailer van All of Us Are Dead:

Wil je je warm maken voor All of Us Are Dead? Kijk dan hier naar de lijst met onze 15 favoriete Zuid-Koreaanse reeksen op Netflix. Onze algemene top 50 met de beste reeksen op de streamingdienst vind je hier.

Meer
Lees meer...