Left Right
scrollTop top

‘The Silent Sea’: nieuwe Zuid-Koreaanse scifithriller van Netflix speelt zich af op de maan


The Silent Sea Netflix groepsfoto
© Netflix

Netflix blijft ook op het einde van het 2021 heel wat nieuwe content lossen. Een van de nieuwste reeksen op de streamingdienst is The Silent Sea. Het gaat om een Zuid-Koreaanse sciencefictionreeks die zich bijna volledig afspeelt op de maan. Hoofdrollen zijn er voor Gong Yoo (Train to Busan, Squid Game) en Bae Doona (Sense8, Kingdom).

The Silent Sea speelt zich af in een dystopische toekomst waarin de klimaatcrisis de aarde bijna volledig heeft verwoest. Oceanen zijn uitgedroogd, regenen doet het bijna niet meer en virussen komen steeds vaker voor. Water is dan ook een schaars goed en wordt streng gerantsoeneerd. Alleen wie genoeg status heeft, krijgt toegang tot voldoende water.

24 december

In die setting wordt een team samengesteld door de Zuid-Koreaanse ruimtevaartorganisatie SAA voor een maanmissie. Het doel van die missie is om een staal te gaan halen in de Balhae basis, een groot onderzoeksstation op de maan dat vijf jaar geleden na een mysterieuze ramp is verlaten.

The Silent Sea staat sinds 24 december 2021 op Netflix. Op dit moment is het in België de vierde best bekeken serie op de streamingdienst, na Emily in Paris, The Witcher en La Casa de Papel. Wereldwijd staat The Silent Sea volgens de website FlixPatrol zelfs op een derde plaats.

Netflix en K-drama

Dat Netflix opnieuw scoort met een Zuid-Koreaanse serie is geen toeval. De streamingdienst zette in 2021 massaal in op fictie uit Zuid-Korea en zag die gok – van 750 miljoen dollar (645 miljoen euro) – beloond worden. Squid Game bereikte maar liefst 142 miljoen huishoudens op één maand tijd en werd daarmee de populairste serie ooit op Netflix. Later scoorde de streamingdienst ook met onder andere My Name en Hellbound.

The Silent Sea is geschreven en geregisseerd door Choi Hang-yong. De serie is gebaseerd op de kortfilm The Sea of Tranquility, zijn afstudeerproject aan de filmschool. De hoofdrollen in de reeks zijn voor Gong Yoo, die je kan kennen als The Salesman in Squid Game, en Bae Doona, die eerder al te zien was in Sense8 en Netflixserie Kingdom.

Bekijk de trailer van The Silent Sea:

Zoek je nog iets anders om te bekijken op Netflix? Bekijk dan onze lijst met 50 beste series of 15 beste Zuid-Koreaanse reeksen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…