‘The Witcher’-scenario’s voor seizoen 3 zijn al klaar

Amper een week geleden kwam het tweede seizoen van The Witcher uit, maar toch zijn de scenaristen al druk in de weer met het volgende seizoen. In een interview met de Amerikaanse website TechRadar bevestigde showrunner Lauren Schmidt Hissrich dat de scenario’s begin december zijn afgewerkt. Dat seizoen zal zich vooral baseren op The Time Of Contempt, het tweede boek in de The Witcher-serie.

Fans moesten lang wachten tussen het eerste en tweede seizoen van de populaire reeks The Witcher. Het eerste kwam uit in december 2019 en het tweede volgde vorige week, in december 2021. Of de wachttijd tussen seizoen 2 en 3 ook zo lang wordt, dat moet nog blijken. Toch is het al positief dat de scenarios klaar zijn en de productie kan starten. Wanneer de opnames precies gaan plaatsvinden, is ook nog niet bekend.

The Time Of Contempt

Showrunner Hissrich wou wel al kwijt dat het derde seizoen gebaseerd is op het tweede boek uit de The Witcher-serie van schrijver Andrzej Sapkowski. “Ik ben gigantisch blij met hoe dit nieuwe seizoen vorm aan het krijgen is, ook omdat we nu het verhaal van mijn favoriete boek uit de saga, The Time of Contempt, naar het scherm gaan brengen.” Toch vermeldde ze ook dat het afwerken van de scenarios nog maar het begin is van het creatieve proces, en dat het nu een kwestie is van alle producers, acteurs en regisseurs terug samen te brengen. “Met z’n allen kunnen we er dieper induiken, elkaar feedback geven en er zeker van zijn dat dit het perfecte seizoen wordt.”

Het zal dus nog even wachten worden tot het nieuwe seizoen, al hopen we niet dat het terug de volledige twee jaar zal zijn. Maar tot die tijd kan je dus genieten van het tweede seizoen van The Witcher, dat sinds vorige week, 17 december, op Netflix staat. Daarnaast is Netflix ook bezig met The Witcher: Blood Origin, een prequel die zich 1.200 jaar voor het eerste seizoen van de originele serie afspeelt. Daarin zal te zien zijn hoe het verhaal is ontstaan, en volg je als kijker de allereerste Witcher.

Henry Cavill

Dat acteur Henry Cavill ook in het derde seizoen zal terugkeren als Geralt van Revia, lijkt ons onvermijdelijk. Maar toch heeft de Brit zijn zinnen ook nog op andere filmprojecten gezet. In een interview met de Britse krant The Times deed de acteur zijn boekje open over zijn kansen om de nieuwe James Bond te worden. “Time will tell. Je weet niet welke kant ze uit willen met de nieuwe Bond-films, dus ik zou zeggen: alles ligt altijd op tafel voor onderhandeling.”

Cavill was eerder al te zien als Clark Kent in Man of Steel en als Sherlock Holmes in Enola Holmes, waarvan de tweede film onderweg is. Daarnaast zal hij binnenkort ook te zien zijn in Argylle, een andere film in het spy genre. Of hij daarna zijn weg als spion vervolgt in de nieuwe James Bond-films, moet dus nog blijken. Wie de nieuwe James Bond wordt, zal waarschijnlijk ergens volgend jaar bekend worden gemaakt.

Tot die tijd kan je genieten van Cavill in The Witcher seizoen 2. Bekijk de trailer alvast hier:

https://www.youtube.com/watch?v=TJFVV2L8GKs

Seizoen 2 al uitgekeken en op zoek naar iets nieuw? Kijk dan hier naar onze top 50 van beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...