‘Squid Game’-maker Hwang Dong-hyuk: “Gesprekken met Netflix over seizoen 3 zijn aan de gang”

De productie van het tweede seizoen van Squid Game moet nog van start gaan, maar maker Hwang Dong-hyuk is nu al in gesprek met Netflix over een mogelijk derde seizoen. Squid Game groeide eerder dit jaar uit tot de populairste reeks in de geschiedenis van de streamingdienst, waardoor het vervolg al snel werd bevestigd en nu zou er dus ook mogelijk een derde seizoen komen.

Squid Game was zonder twijfel de populairste reeks van 2021. We weten nu al een tijdje dat er ook een tweede seizoen zal volgen van de Zuid-Koreaanse reeks. Maar nu zou er ook al sprake zijn van een derde seizoen. Dat verklapte regisseur Hwang Dong-hyuk in een interview met de Koreaanse zender KBS.

Seizoen 3

“Ik ben op dit moment in gesprek met Netflix over zowel het tweede als het derde seizoen”, vertelde Hwang in een online interview met KBS. “We zullen snel tot een beslissing komen.” Het is de eerste keer dat Hwang spreekt over een mogelijk derde seizoen van de populaire reeks.

Aanvankelijk zei Hwang dat “alleen maar denken aan een tweede seizoen al vermoeiend was“. Hij werkte namelijk meer dan tien jaar aan het eerste seizoen en dat opnieuw doen, zag hij dus niet meteen zitten. Maar later kwam dan toch de bevestiging dat de reeks een vervolg krijgt.

Verschillende ideeën

Hwang liet eerder al weten dat hij verschillende ideeën had voor het tweede seizoen van Squid Game. Als er een derde seizoen volgt, zal hij dus mogelijk meerdere van die ideeën kunnen uitwerken.

We weten wel al dat hoofdrolspeler Lee Jung-jae (Seong Gi-hun) zal terugkeren in het tweede seizoen. Daarbij vergelijkt Hwang de situatie van Gi-hun met die van de Front Man (Lee Byung-hun): “Hij was ook een winnaar, maar werd daarna de Front Man. Het is net als Darth Vader in Star Wars. Sommigen worden Jedi en sommigen worden Darth Vader, toch? Ik denk dat Gi-hun misschien door een bepaald cruciaal punt zal gaan, waar hij ook op de proef wordt gesteld.”

Bekijk hier nog eens de trailer van het eerste seizoen van Squid Game:

Squid Game is te vinden op onze top 50 met de beste series op Netflix. De volledige lijst vind je hier.

Meer
Lees meer...