‘Squid Game’-regisseur Hwang Dong-hyuk spreekt over eventueel tweede seizoen

Hwang Dong-hyuk, de regisseur van de razend populaire Netflixreeks Squid Game, heeft zich uitgesproken over de mogelijkheden voor een tweede seizoen. Hwang laat weten dat hij voorlopig geen concrete plannen heeft voor een vervolg, maar het ook niet meteen uitsluit.

De hitserie van het moment is Squid Game. De negendelige Zuid-Koreaanse reeks op Netflix gaat over 456 mensen met geldproblemen die via enkele eenvoudige kinderspelletjes de kans krijgen om een prijzenpot van 45,6 miljard won (33 miljoen euro) te winnen. Al snel blijkt echter dat er ook een luguber kantje aan het spel is: wie faalt, sterft.

Populairste Netflixreeks ooit?

Hoewel Squid Game pas uitkwam op 17 september 2021 staat het al enige tijd wereldwijd op nummer 1 en is het volgens Netflix goed op weg om hun populairste serie ooit te worden. De reeks zorgt zelfs voor een nooit geziene stijging van de aandelen van Zuid-Koreaanse mediabedrijven.

Het mag dan ook niet verwonderen dat veel fans zich afvragen of Squid Game een tweede seizoen zal krijgen. Wie de reeks heeft uitgekeken (lichte spoilers hierna), weet dat het verhaal is afgesloten, maar er toch een opening is gelaten voor een vervolg.

Hwang Dong-hyuk – Bron: Lee Young-ho/Isopix

Eerste plannen dateren uit 2008

In een interview met Variety sprak regisseur Hwang Dong-hyuk daarover. Zijn eerste ideeën voor Squid Game dateren al van 2008, maar toch duurde het tot nu voordat hij de reeks maakte. “Het schrijven van Squid Game was moeilijker dan normaal voor mij, omdat het een serie is, geen film”, verklaart Hwang, die voor Squid Game meerdere kortfilms en vier succesvolle langspeelfilms regisseerde.

“Het kostte me zes maanden om de eerste twee afleveringen te schrijven en te herschrijven. Daarna overlegde ik mondeling met vrienden en kreeg ik aanwijzingen voor verbeteringen door mijn eigen pitching en hun reacties”, gaat hij verder.

Squid Game 2

“Ik heb geen goed uitgewerkte plannen voor Squid Game 2. Er alleen nog maar aan denken, is vermoeiend. Maar als ik het zou maken, zou ik het zeker niet alleen doen. Ik zou overwegen om met andere scenaristen te overleggen en zou meerdere ervaren regisseurs willen”, tempert Hwang de verwachtingen. Voor de regisseur zou dat alvast een grote aanpassen zijn, want naar eigen zeggen is hij niet zo goed in werken in teamverband.

Sowieso zullen we op een eventueel vervolg van Squid Game nog even moeten wachten. Momenteel werkt Hwang Dong-hyuk namelijk aan een nieuwe film met als werktitel KO Club, een afkorting van Killing Old Men Club. Hij omschrijft de film als “een soort intergenerationele oorlogspremisse”.

Meer
Lees meer...