Bedenker ‘Squid Game’ bevestigt dat tweede seizoen in de maak is

Wat al langer in de lucht hing, is nu ook officieel bevestigd: Squid Game op Netflix krijgt een tweede seizoen. Dat heeft Hwang Dong-hyuk, de maker van de reeks, laten weten. Meer details over dat vervolg zijn er voorlopig wel nog niet.

Aangezien bedenker en regisseur Hwang Dong-hyuk al sinds 2008 bezig is met het uitwerken van de reeks Squid Game was het aanvankelijk niet zijn bedoeling om een tweede seizoen te maken. Hoewel veel kijkers in de laatste scène een aanloop naar een vervolg zagen, was dat volgens de Koreaan nooit echt de bedoeling. Toch heeft Hwang een nieuw seizoen van Squid Game nooit helemaal uitgesloten en had hij al snel enkele ideeën.

Nog niet bekend wanneer

Het gigantische succes van de reeks op Netflix maakte een vervolg echter zo goed als onvermijdelijk en dat nieuws is nu ook officieel bevestigd. “We spreken inderdaad over een tweede seizoen. Het zit op dit moment allemaal in mijn hoofd, de algemene verhaallijn, het brede plan. Dus momenteel bevinden we ons in de brainstormfase”, legde Hwang Dong-hyuk uit aan Reuters.

“Door het gigantische succes van Squid Game zou het raar zijn om geen vervolg te maken. Ik heb het idee dat sommige fans mij zouden blijven stalken als ik hen geen tweede seizoen geef. Daarom wil ik officieel bevestigen dat dat vervolg er komt”, ging hij verder. “Wanneer dat zal zijn, kan ik wel nog niet zeggen.”

Wraak van Gi-hun

Ook waarover het tweede seizoen zal gaan, is nog niet helemaal duidelijk, al gaf Hwang wel een grote hint. “Hij zal terugkeren om iets te doen aan deze wereld”, zei hij, verwijzend naar hoofdrolspeler Lee Jung-jae, die Seong Gi-hun – ofwel speler 456 – speelde. Het ziet er dus naar uit dat het tweede seizoen van Squid Game zal verdergaan waar het eerste seizoen eindigde en Gi-hun wel degelijk wraak zal proberen nemen.

Meer
Lees meer...