‘Squid Game’-maker Hwang Dong-hyuk: “Seizoen 2 gaat mogelijk niet over deelnemers”

Squid Game is de populairste Netflixreeks van het moment en de kans is groot dat je je in enkele dagen (of zelfs in één dag) door de negen afleveringen hebt gewerkt. Daardoor vraag je je misschien al af of er ook een tweede seizoen zou komen. Over een mogelijk tweede seizoen is nog geen duidelijkheid, maar maker Hwang Dong-hyuk heeft wel al enkele ideetjes voor een vervolg.

In Squid Game volgen we 456 deelnemers van een spel op leven en dood, maar waar er in totaal wel 45,6 miljard won (zo’n 33 miljoen euro) verdiend kan wordt. Een mogelijk tweede seizoen kan een heel ander uitgangspunt hebben dan het eerste, zo vertelt schrijver en regisseur van de reeks Hwang Dong-hyuk in een nieuw interview.

“Niet over deelnemers”

Op het einde van het eerste seizoen van Squid Game zit je mogelijk nog met heel wat vragen. Eén van de grootste daarbij is waarschijnlijk hoe voormalige politieagent Hwang In-ho (Lee Byung-hun) kon uitgroeien tot winnaar van Squid Game en nadien zelfs de Frontman. We kwamen zijn identiteit te weten op het einde, maar over zijn geschiedenis weten we weinig tot niets.

In een interview met The Times zei Hwang dat een tweede seizoen mogelijk dieper kan ingaan op dit personage. “Tijdens het schrijven van het eerste seizoen, dacht ik over de verhalen die ik in het tweede seizoen kon brengen als dat er zou komen. Eén daarvan zou het verhaal van de Frontman zijn.” Een seizoen dat dieper ingaat op de Frontman zou niet vreemd zijn. We weten heel weinig over het personage en de rol wordt bovendien gespeeld door Lee Byung-hun, die een van de populairste acteurs in Zuid-Korea is. Lee was ook te zien in enkele Amerikaanse films waaronder twee films van G.I. Joe en The Magnificent Seven.

Probleem met politieagenten

Verder ziet Hwang in een seizoen over de Frontman ook een nieuwe manier om problemen in Zuid-Korea en de rest van de wereld aan te kaarten. “Ik denk dat het probleem met politieagenten niet enkel een issue is in Korea. Ik zie in het nieuws dat de politie over heel de wereld vaak heel laat reageert op dingen. Er zijn meer slachtoffers of een situatie escaleert omdat ze niet snel genoeg ingrijpen. Dat is een probleem waar ik de aandacht op wil vestigen. Misschien kan daar in een tweede seizoen over gesproken worden.”

Voorlopig is er wel nog geen zekerheid of zo’n tweede seizoen er wel zou komen. Er staat daarvoor nog niets op papier en Hwang Dong-hyuk werkt op dit moment nog aan een nieuwe film met als werktitel KO Club, een afkorting van Killing Old Men Club.

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...