‘Squid Game’-maker geeft hint over wat we mogen verwachten van tweede seizoen

Hwang Dong-hyuk, de bedenker, scenarist en regisseur van de Netflixhitserie Squid Game, heeft enkele details gelost over waarover het vervolg op de reeks zal gaan. Ook Lee Jung-jae, die hoofdrolspeler Seong Gi-hun of speler 456 speelde, blikte vooruit op de toekomst van zijn personage.

Squid Game is ongetwijfeld de verrassing van 2021 op het vlak van series. De Zuid-Koreaanse reeks bereikte maar liefst 142 miljoen huishoudens en werd daarmee de populairste serie ooit op Netflix. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat er een vervolg komt op Squid Game, al heeft de streamingdienst dat zelf nog niet officieel bevestigd.

Hwang Dong-hyuk en Lee Jung-jae

In een virtueel panelgesprek voor de Screen Actors Guild (SAG), via Entertainment Weekly, afgelopen weekend spraken bedenker Hwang Dong-hyuk en acteur Lee Jung-jae (Seong Hi-gun) over de inhoud van zo’n eventuele tweede seizoen. “Ik ben niet echt op de juiste plaats om seizoen 2 officieel te bespreken. Maar als er een tweede seizoen zou komen …”, begint Hwang Dong-hyuk zijn uitleg.

“In het eerste seizoen zagen we bij Gi-hun zijn menselijkheid maar in bepaalde situaties naar boven komen. Met andere woorden: zijn menselijkheid wordt op een zeer passieve manier getoond. Maar ik denk dat in het tweede seizoen, door wat hij heeft geleerd tijdens het spel en zijn ervaring in het eerste seizoen, die menselijkheid op een meer actieve manier naar voren zal komen”, legt hij uit.

Front Man

Op het einde van seizoen 1 van Squid Game zagen we hoe Gi-hun besliste om niet op het vliegtuig te stappen om zijn dochter te bezoeken in de Verenigde Staten. Hij beslist daarentegen om terug te keren, al blijft het voorlopig speculeren wat de voormalige winnaar van het bloeddorstige spel exact van plan is.

Hwang Dong-hyuk vergelijkt de beslissing waar Gi-hun voor staat met Front Man, gespeeld door Lee Byung-hun. Die won enkele jaren voor de gebeurtenissen in Squid Game als Hwang In-ho het spel en ging daarna voor de rijke organisatoren werken als spelleider. “Hij was ook een winnaar, maar werd daarna de Front Man. Het is net als Darth Vader in Star Wars. Sommigen worden Jedi en sommigen worden Darth Vader, toch? Ik denk dat Gi-hun misschien door een bepaald cruciaal punt zal gaan, waar hij ook op de proef wordt gesteld”, bleef Hwang cryptisch.

“Als ik een Front Man zou zijn, zou ik de meest enge Front Man ooit zijn”, voegde Lee Jung-jae daar mysterieus aan toe.

Meer
Lees meer...