‘Squid Game’ van de troon gestoten door andere Zuid-Koreaanse hit ‘Hellbound’

Zuid-Koreaanse series zijn hot. Na het oorverdovende succes van Squid Game eerder dit jaar, is Hellbound aan de beurt. De horrorserie ,waarin enge wezens slachtoffers doden en meesleuren naar de hel, breekt alle records. De serie stoot daarmee zelfs Squid Game van de troon als best bekeken Netflixserie ooit.

Na Squid Game lijken de Zuid-Koreaanse series niet meer weg te denken uit de Netflixcatalogus. Nadat bekend werd gemaakt dat Netflix de komende jaren enorm zou investeren in series en films uit Zuid-Korea, heeft de streamingdienst nog geen enkele reden tot spijt gehad. Koreaanse fictie slaat aan en zorgt voor indrukwekkende cijfers. Nadat Squid Game het kijkcijferrecord van Bridgerton verpulverde, moeten ze de titel nu alweer afgeven aan een andere Zuid-Koreaanse hit: Hellbound.

Demonen en zondaars

De enge fantasy-serie staat slechts vier dagen op Netflix, maar toch bleek dat genoeg om het record te breken. Hellbound is de best bekeken Netflixserie in maar liefst 80 landen. Dat is niet slecht voor een reeks die met zijn vele horror aspecten op het eerste zicht een kleiner publiek zou aantrekken. Niks is minder waar dus, want de reeks doet het fantastisch.

Het vertelt het verhaal van zondaars, demonen, hemel, hel en alles daartussen. Op een dag verschijnen er rare harige wezens in de stad, de zogezegde demonen, die de zondaars komen halen om naar de hel te verdrijven. Natuurlijk zorgt dat voor grote paniek, zeker wanneer blijkt dat de slachtoffers op voorhand te weten komen op welke datum en om hoe laat ze zouden sterven. De serie krijgt de sticker van horror opgeplakt, doordat de harige wezens uit de hel niet meteen omkijken naar een druppel bloed meer of minder. Het doel? Al het kwaad uit de wereld verdrijven.

Populariteit

Hellbound behaalde in minder dan 24 uur een eerste plaats op de Netflixlijsten van 80 landen. Daarmee bewijst het nogmaals de populariteit en het belang van de Zuid-Koreaanse popcultuur. De Zuid-Koreaanse films, series en muziek duiken alsmaar meer op in hitlijsten, op streamingplatformen en op filmfestivals. Zo maakte de maker van Hellbound, Yeon Sang-ho, ook nog een andere Zuid-Koreaanse hitfilm, Train to Busan. Die film zal zelfs een Amerikaanse remake krijgen, maar of die even populair wordt als de originele, daar valt over te twijfelen.

Bekijk hier de trailer van Hellbound:

Kan je geen genoeg krijgen van Netflix? Kijk dan eens naar onze lijst van 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...