Netflix lost nieuwe trailer van Zuid-Koreaanse serie ‘Hellbound’ van de maker van ‘Train to Busan’

Netflix blijft volop inzetten op Zuid-Koreaanse series en lanceert met Hellbound binnenkort opnieuw een veelbelovende reeks. Het gaat om een horrorreeks van de hand van Yeon Sang-ho, de maker van de bekroonde film Train to Busan.

Begin 2021 maakte Netflix bekend dat het de komende jaren 750 miljoen dollar (645 miljoen euro) zou investeren in Zuid-Koreaanse films en series. D.P., de eerste Koreaanse Netflix Original, kwam er eind augustus, maar bleef relatief onder de radar. Twee weken later volgde Squid Game. Die reeks groeide al snel uit tot de best bekeken Netflixserie ooit. Een maand geleden kwam de streamingdienst met My Name en ook die reeks haalde de top tien in ons land.

19 november

De volgende Zuid-Koreaanse Netflix Original wordt gereleaset op vrijdag 19 november 2021. Het gaat om de zesdelige reeks Hellbound. Die serie gaat over een wereld waarin bovennatuurlijke wezens naar de aarde komen om mensen mee te slepen naar de hel.

Hellbound is geschreven en geregisseerd door Yeon Sang-ho. Die verwierf in 2016 naam met de bekroonde zombiefilm Train to Busan, een van de meest succesvolle Zuid-Koreaanse films ooit. Vorig jaar kwam Yeon Sang-ho met de sequel Peninsula. Hellbound wordt zijn debuut als regisseur op het kleine scherm. De reeks kende twee maanden geleden zijn wereldpremière op het Filmfestival van Toronto en verschijnt dus volgende week op Netflix.

Cast

De hoofdrol in Hellbound is weggelegd voor Yoo Ah-in, die vooral bekend is voor zijn hoofdrol in de film Burning uit 2018. Deze keer speelt hij de leider van een nieuwe religieuze sekte. Andere rollen zijn weggelegd voor Kim Hyun-joo (I Have a Lover), Park Jeong-min (Reply 1988, Deliver Us from Evil), Won Jin-ah (Rain or Shine), Yang Ik-june (Breathless), Ryu Kyung-soo (Itaewon Class) en Lee Re (Hope, Peninsula, Start-Up).

Bekijk hier de trailer van Hellbound:

Zoek je in tussentijd nog iets anders om te streamen? Bekijk dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...