Populaire Zuid-Koreaanse zombiefilm ‘Train to Busan’ krijgt Amerikaanse remake

Train to Busan, een van de meest populaire Zuid-Koreaanse films ooit, krijgt binnenkort een Amerikaanse remake. Het is nog niet geweten wanneer de film zou verschijnen. Over de acteurs die in de film zouden meespelen is ook nog niets bekend.

Fans van het zombiegenre hebben binnenkort iets om naar uit te kijken. Want de Zuid-Koreaanse topfilm Train to Busan krijgt een Amerikaanse versie. Die zal volgens Deadline geregisseerd worden door de Indonesische regisseur Timo Tjahjanto. Hij staat bekend voor zijn actie- en horrorfilms en maakte in het verleden al samen met Kimo Stamboel Headshot.

Train to Busan

Wie tegenwoordig denkt aan Zuid-Koreaanse films, zal waarschijnlijk al snel bij Parasite uitkomen. Met die film mocht regisseur Bong Joon-ho verschillende prestigieuze prijzen in ontvangst nemen, waaronder de eerste Oscar voor Beste film voor een niet-Engelstalige film.

Maar de Zuid-Koreaanse filmindustrie staat ook bekend voor z’n horrorfilms en daarvan is Train to Busan een prachtig voorbeeld. De zombiefilm van regisseur Yeon Sang-ho werd in eigen land een gigantisch succes. Toen de film nadien in verschillende landen op Netflix (niet in België) verscheen viel hij ook daar in de smaak. Recent verscheen Peninsula, het vervolg op Train to Busan.

Plot

Train to Busan gaat over Su-an (Ma Dong-seok) die met haar vader Seok-woo (Gong Yoo) de trein neemt van Seoul naar – je kan het al raden – Busan. Net voor het vertrek springt een meisje op de trein. Zij heeft een bijtwond en verandert al snel in een zombie. Het zombiemeisje valt vervolgens een conductrice aan en zo begint de zombie-infectie zich al snel te verspreiden doorheen de trein.

Toen de film in 2016 verscheen in Zuid-Korea werd het een gigantisch succes. Train to Busan lokte meer dan 11 miljoen mensen naar de cinema. Daarmee werd het de meest succesvolle film van dat jaar. Maar ook de critici zijn fan van de film. Zo heeft Train to Busan een score van 94 procent op RottenTomatoes gebaseerd op 117 reviews.

Kritiek

Het feit dat er een remake komt van de film, wordt niet bij iedereen warm onthaald. Zo zijn er heel wat fans van de originele film die zich afvragen waarom er een Amerikaanse remake moet komen van een film die al perfect was in het Koreaans.

Daarbij verwijzen heel wat mensen naar de uitspraak van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho toen hij op de Oscars van 2020 meerdere prijzen in ontvangst mocht nemen voor zijn film Parasite. Hij liet toen weten dat “wanneer je verder kijkt dan de enkele centimeter grote barrière van ondertitels je zoveel geweldige films zal ontdekken”. Met die uitspraak verwees hij toen naar het gebrek aan internationale films in de grote categorieën van de Oscars, maar het is dus ook toepasselijk bij de drang om films in een vreemde taal een Engelstalige versie te geven.

Verder vragen mensen zich ook af hoe ze de film zullen brengen in de Verenigde Staten. De film speelt zich namelijk af tijdens een treinrit van enkele uren. Zo’n treinen bestaan niet in de Verenigde Staten.

https://twitter.com/bajaenjoyer/status/1362869478917214208?s=21
Meer
Lees meer...