Komt Netflix met een derde seizoen van ‘Emily in Paris’? Fans hopen alvast van wel

Het tweede seizoen van Emily in Paris staat nog maar sinds gisteren op Netflix, maar toch zijn er al een heel aantal fans die de tien afleveringen al volledig gebingewatcht hebben. De serie, waarin we Emily volgen op haar An American in Paris-avontuur, is wereldwijd een groot succes en wordt zowat gezien als de grootste guilty pleasure-reeks van het moment. Ook het tweede seizoen vinkt een aantal cliché vakjes aan, maar toch kunnen fans al niet wachten op een volgend seizoen.

Of een derde seizoen van Emily in Paris (of Emily in Parie) er wel degelijk zal komen, is nog niet bekend. Maar toch hint het einde van het tweede seizoen er al naar. Net zoals op het einde van seizoen 1, waar Emily erachter kwam dat haar love interest, en vooral het vriendje van haar beste vriendin, toch in Parijs ging blijven. Fans wilden meteen weten hoe dat verhaal ging aflopen. Seizoen 2 geeft er een vervolg aan, maar maakt de dingen ook nog wat chaotischer. Ook het nieuwe seizoen eindigt dus op een ‘wat gaat er nu gebeuren’-moment. Redenen genoeg voor Netflix om aan een derde seizoen te beginnen dus.

Love triangle

Emily in Paris volgt de modieuze Emily Cooper (Lily Collins), die in het eerste seizoen van Chicago naar Parijs verhuist om daar (tijdelijk) voor een marketingbureau te werken. Met haar Amerikaanse visie, probeert ze een aantal campagnes nieuw leven in te blazen. Bij heel wat mensen valt dat in goede aarde, anderen lijken haar een ‘irritante indringster’ te vinden. Wat volgt is Emily’s gevecht met de cultuurverschillen, de taal en daarbij nog eens haar eigen onzekerheden.

Terwijl het eerste seizoen op heel wat commentaar kon rekenen, omdat het (volgens de BBC) te veel Franse clichés zou bevatten, probeerde de productie dat voor het tweede seizoen te beperken. Zo praten de Franstalige personages nu onderling ook Frans, en doet Emily deze keer wel haar uiterste best om de taal te leren. In de nieuwe afleveringen probeert Emily vooral afstand te nemen van Gabriel (Lucas Bravo), haar love interest uit het eerste seizoen. Zo hoopt ze hem terug aan haar beste vriendin Camille (Camille Razat) te koppelen, gaat ze op reis met zakenpartner Mathieu (Charles Martins) en leert ze nadien haar klasgenoot uit de Franse les, Alfie (Lucien Laviscount), beter kennen.

Seizoen 3

(opgelet: kan spoilers bevatten)

Op het einde lijkt het erop dat ze oprecht voor de Londense Alfie kiest, maar toch laat haar beste vriendin Mindy (Ashley Park) nog even een ballonnetje op over Gabriel. Dat terwijl ze nog voor een andere moeilijke keuze komt te staan, blijft ze in Parijs of gaat ze terug naar het bedrijf in Chicago, waar ze een promotie zou krijgen? Wat ze precies doet, dat houden we in het midden. Maar het is duidelijk: het verhaal heeft nog een vervolg nodig.

Of dat vervolg er wel degelijk komt, is dus nog niet bekend. Maar toch lieten al heel wat fans op Twitter weten dat ze een derde seizoen verwachten. Dat lijkt ons ook heel waarschijnlijk, aangezien de reeks wereldwijd heel goed scoort en Netflix de laatste tijd ook heel veel rekening houdt met de buitenlandse afzetmarkten. Als het derde seizoen er komt, zal het waarschijnlijk net zoals het eerste en tweede seizoen op het einde van het jaar te zien zijn. Wij gokken dus ergens tussen oktober en december 2022.

Bekijk hieronder een aantal tweets van fans:

https://twitter.com/corncaprisun/status/1473769431700549640

Het tweede seizoen van Emily in Paris al volledig gezien en op zoek naar iets nieuws? Bekijk één van de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...