Netflix deelt video over kleding in ‘Emily in Paris’ seizoen 2

Op woensdag 22 december 2021 verschijnt het tweede seizoen van Emily in Paris op Netflix. Iets waar de fans alvast naar uitkijken, is natuurlijk de kleerkast van Emily. In een extra video geven de makers en hoofdrolspeelster Lily Collins meer uitleg over de styling van de reeks.

Fans van Emily in Paris hebben er een tijdje op moeten wachten, maar volgende week is het eindelijk zover. Dan verschijnt het tweede seizoen van de reeks op Netflix. Het eerste seizoen kreeg uiteenlopende reviews, maar over één ding was iedereen het wel eens: dat Emily een kleerkast heeft waar we enkel van kunnen dromen. En over die kleerkast krijgen we nu meer info.

Emily in Paris

In het eerste seizoen van Emily in Paris was al te zien dat mode een belangrijke rol speelt in het verhaal. De outfits van de hoofdpersonages zijn dan ook zorgvuldig uitgekozen door een team van stylisten. Over dat proces komen we nu meer te weten in een speciale video een week voor de release van het tweede seizoen.

In de video legt Lily Collins, die Emily speelt in de reeks en er ook producer voor is, uit hoe de stijl van Emily een evolutie heeft doorgemaakt sinds het eerste seizoen. “Emily kwam naar Parijs als ‘Emily van Chicago’ en Emily is nog steeds Emily, die houdt van kleur, prints, texturen, vormen … Maar er is een verheven, Parijse toets toegevoegd aan haar stijl in het tweede seizoen.”

La nouvelle Emily est arrivée

De stylisten van de reeks, Patricia Field en Marylin Fitoussi, leggen uit op welke manier ze de stijl van het tweede seizoen kozen. “We wilden geen herhaling brengen van het eerste seizoen. We wilden niet dat Emily te chic werd, dat zou betekenen dat ze haar eigen persoonlijkheid verliest. Daarom houden we vast aan haar eclectische en heel kleurrijke stijl.”

Die kleuren zijn wel ietwat aangepast. Zo werden er meer tinten van paars en geel gebruikt in de outfits voor het tweede seizoen. Daarnaast heeft Emily een nieuw accessoire toegevoegd aan haar kleerkast: handschoenen. Die draagt ze meer als een fashion statement dan om haar handen warm te houden. Marylin Fitoussi vertelt dat het motto voor het tweede seizoen was: “Te veel goede smaak kan saai zijn.”

Naast Emily beginnen ook de andere personages steeds meer hun eigen stijl te ontwikkelen. Zo zijn de outfits van Mindy (Ashley Park) altijd heel theatraal en is Camille (Camille Razat) het toonbeeld van de Franse mode. Gabriel kiest dit seizoen dan weer meer voor herfstkleuren. “Het is een uiting van hun persoonlijkheden”, zo omschrijft Lucas Bravo (Gabriel) het.

Bekijk de video hier:

Het tweede seizoen van Emily in Paris verschijnt op 22 december 2021 om 9 uur ’s morgens op Netflix. Wil je toch liever iets anders bekijken? Dan kan je wat inspiratie opdoen in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...