Park Hae-soo (Sang-woo uit ‘Squid Game’) kondigt Koreaanse versie ‘La Casa de Papel’ officieel aan

Nu vrijdag, op 3 december 2021, komt er een einde aan de Spaanse reeks La Casa de Papel. Maar fans zullen al snel iets nieuws hebben om naar te kijken. Er komt namelijk een Zuid-Koreaanse remake van de reeks en daarin zullen we verschillende bekende gezichten kunnen aantreffen.

Op dinsdag 30 november 2021 hield Netflix een groot event om het einde van La Casa de Papel te vieren. Daarin verscheen ook Park Hae-soo, die we dit jaar leerden kennen als Sang-woo uit Squid Game. Hij had groot nieuws over de Zuid-Koreaanse versie van La Casa de Papel.

종이의 집

De Koreaanse versie van La Casa de Papel zal 종이의 집 heten, wat simpelweg La Casa de Papel, of ‘huis van papier’, in het Koreaans is. Verschillende personages uit de Spaanse versie zullen we ook in de Koreaanse versie te zien krijgen. Zo laat Park Hae-soo al weten dat hij de rol van Berlin zal spelen.

Maar er zullen ook dingen anders zijn in de remake. Zo verklapt Park al dat de bende geen maskers van Dali zal hebben. Welke maskers de Koreaanse overvallers zullen dragen, wil hij nog niet kwijt. “Dat kom je vroeg volgend jaar te weten.” De Koreaanse versie van La Casa de Papel zal dus waarschijnlijk al vroeg in 2022 verschijnen op Netflix.

Cast

Naast Park Hae-soo, die we kennen uit Squid Game, duiken er nog enkele bekende gezichten op in de Koreaanse versie van de topreeks. Zo zal Jeon Jong-seo, die de hoofdrol speelde in de Zuid-Koreaanse film Burning, de rol van Tokyo spelen. Yoo Ji-tae speelt het mastermind El Profesor. Hij is bekend voor z’n rol als Lee Woo-jin in de film Oldboy, die door velen gezien wordt als een van de beste Zuid-Koreaanse films aller tijden. Moscow wordt gespeeld door Lee Won-jong (Dear My Friends, Possessed), Kim Ji-hun (Stars Falling from the Sky) zal in de huid kruipen van Denver, Jang Yoon-ju (bekend als presentatrice van Korea’s Next Top Model) zal Nairobi spelen, Rio wordt vertolkt door Lee Hyung-woo (Secretly, Greatly), Helsinki wordt gespeeld door Kim Ji-hun (niet dezelfde als hierboven, bekend uit Untouchable) en Lee Kyu-ho (The Dog I Encountered) speelt Oslo.

Park Myung-hoon, die in Parasite de rol van Oh Geun-sae (de man die in de kelder woonde) speelde en in Crash Landing On You te zien was als Go Myeong-seok, zal Cho Young-min spelen, de Koreaanse Arturo. De rol van Yoon Mi-sun, de Koreaanse Mónica/Stockholm, wordt gespeeld door Lee Joo-bin (Mr. Sunshine). Het politieteam wordt gespeeld door Kim Yun-jin (Sun uit Lost) en Kim Sung-oh (A Korean Odyssey). Zij vertolken respectievelijk Seon Woo-jin, de Koreaanse Raquel/Lisboa, en Cha Moo-hyuk, de Koreaanse Ángel Rubio.

La Casa de Papel Koreaanse cast
Netflix
La Casa de Papel Koreaanse cast
Park Jung-woo werd ondertussen vervangen door Lee Hyung-woo – Bron: Netflix
La Casa de Papel Koreaanse cast
Netflix

Bekijk hier de aankondiging van Park Hae-soo:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...