Spotify is wachten op Harry en Meghan beu en neemt hun exclusieve podcast “in eigen handen”

Meer dan een jaar nadat Meghan Markle en Harry een lucratieve deal sloten met Spotify voor het maken van een podcast is van die plannen nog zo goed als niets in huis gekomen. De streamingdienst lijkt dat wachten beu te zijn en zet daarom zijn eigen mensen op het project.

Eind maart 2020 namen prins Harry en Meghan Markle afscheid als senior royals van het Britse koningshuis. Het koppel trok naar de Verenigde Staten en smeet zich op heel wat projecten. Meghan Markle bracht een kinderboek uit, Harry ging aan de slag bij een start-up in Silicon Valley en samen sloten ze een exclusief contract met Netflix.

Lucratieve deal

Daarnaast ondertekenden Meghan en Harry in december 2020 ook een deal met Spotify voor het maken van een eigen podcast. De streamingdienst zou daarvoor maar liefst 18 miljoen pond (21,6 miljoen euro) betalen. Het plan was daarbij om podcasts te maken die hun “gedeelde waarden” zouden promoten en “ondervertegenwoordigde stemmen” aan het woord zouden laten.

Meteen na de aankondiging van die deal brachten de voormalige royals onder de naam Archewell Audio een special uit voor de feestdagen met heel wat interessante gasten zoals Naomi Osaka, Tyler Perry, James Corden en Elton John. Sindsdien is het echter stil rond de podcast van Meghan en Harry en dat lijkt niet naar de zin van Spotify.

Vacatures uitgeschreven

Het bedrijf is in Los Angeles namelijk begonnen met aanwervingen voor zijn eigen podcastteam Gimlet, dat zal samenwerken met Archewell Audio. Dat schrijft de Daily Mail. De vacature voor een senior producer leest als volgt: “We zijn momenteel bezig met het samenstellen van een team dat een nieuwe originele show zal maken en lanceren met Archewell, met de stemmen van spraakmakende vrouwen”.

Geïnteresseerden moeten ervaring hebben met “het werken met spraakmakend talent” en interesse hebben in “de kruising van sociaal activisme en populaire cultuur”. Volgens de vacature zal de producer bij elke stap van de show betrokken worden, “inclusief ontwikkeling, onderzoek en het produceren van afleveringen”.

Beluister hier de eerste (en enige) aflevering van de podcast van Harry en Meghan:

Meer
Lees meer...