Prins Harry en Meghan Markle komen met eigen podcast op Spotify

Meghan Markle en haar echtgenoot prins Harry krijgen hun eigen podcast. Het koppel deelde al een eerste voorsmaakje van die podcast op Spotify. De eerste volledige aflevering komt er snel aan en zal in het teken staan van de feestdagen.

Prins Harry en Meghan Markle deden eerder dit jaar afstand van het Britse koningshuis, maar ze hebben sindsdien allesbehalve stilgezeten. Onlangs kwam al het nieuws dat het echtpaar een exclusief contract te pakken had met Netflix, maar ook met Spotify hebben ze een deal voor een exclusieve podcast.

Archewell Audio

Spotify gooide 30 miljoen pond (zo’n 33 miljoen euro) over de balk om Meghan en Harry te strikken voor een podcast. Die kreeg de naam Archewell Audio, die volgens Meghan vooral goed klinkt in het Britse accent van Harry.

In een eerste voorsmaakje van iets meer dan twee minuten komen we al te weten wat we van de podcast mogen verwachten. Het is duidelijk dat er een losse sfeer zal hangen en dat het koppel volledig zichzelf zal zijn. “Eén van de dingen waar mijn echtgenoot en ik altijd over gesproken hebben, is onze passie voor het ontmoeten van mensen en hun verhalen te horen. En wat hun verhaal ook is, ze dragen er meestal toe bij om te begrijpen waar iemand vandaan komt. Daarnaast herinneren deze verhalen je ook vaak aan een verhaal over jezelf. En dat is waar dit project over gaat: verschillende perspectieven en stemmen aanleveren, die je misschien nog nooit gehoord hebt, en raakvlakken vinden. Want wanneer dat gebeurt, dan kan er echt verandering komen.”

Kerstspecial

De eerste aflevering wordt een kerstspecial, die later deze maand zal verschijnen. Die aflevering zal in het teken staan van het afgelopen jaar. In die special zullen ze spreken met mensen die hun herinneringen van 2020 delen. “Zo veel mensen, zijn door zo veel pijn gegaan dit jaar. Ze hebben iemand dierbaar verloren of kregen te maken met onzekerheden. Maar het is belangrijk om in te zien dat 2020 ons verbonden heeft op manieren die we ons nooit hadden durven inbeelden, door vriendelijkheid en medeleven.”

Meghan en Harry hebben een deal getekend bij Spotify voor meerdere jaren, dus de kans bestaat dat er nog andere podcasts van het koppel komen in de komende jaren. Je kan de podcast volledig gratis beluisteren via Spotify.

Meer
Lees meer...