Prins Harry en Meghan Markle: laatste dag als senior royals

Vandaag is het de laatste dag als senior royals voor Harry en Meghan Markle. Dat wil zeggen dat ze vanaf morgen afstand nemen van het koningshuis en zich meer gaan focussen op hun privéleven.

Zoals in januari aangekondigd, nemen Harry en Meghan Markle een stap terug van het koningshuis en verliezen ze hun titel als senior royal. Hierdoor willen ze financieel onafhankelijk zijn en voeren ze geen koninklijke opdrachten meer uit. Dit toch zeker voor twaalf maanden, daarna wordt de situatie herbekeken.

Wijzigingen

Harry blijft Prins Harry, hij kreeg deze titel bij zijn geboorte en zal deze ook niet verliezen. Wel levert hij al zijn militaire titels in en mag hij niet meer aangesproken worden met ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’. Vanaf morgen kan je dus gewoon Harry zeggen.

Aangezien het koppel financieel onafhankelijk wilt zijn, wordt hun dotatie stopgezet. Ook zullen ze geen koninklijke rol meer vervullen.

Met deze boodschap namen Harry en Meghan afscheid op Instagram.

https://www.instagram.com/p/B-XTsETJsU0/

Verhuis

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1244338645198352386

Zoals algemeen geweten, verblijft het koppel met zoontje Archie in Canada en verplaatsen ze zich regelmatig naar Los Angeles.

En dat liet ook de Amerikaanse president Donald Trump weten op Twitter. Daar zei hij dat Amerika niet zal betalen voor hun beveiliging. Want ook die kosten moeten ze nu zelf dragen. Maar “Harry en Meghan hebben privéregelingen getroffen.” klinkt het bij de Britse zender ITV.

Toekomst

Nu willen Harry en Meghan zich vooral focussen op hun gezin. Ze zouden ook een job moeten zoeken, maar dat is niet zo dringend als je samen een vermogen van ongeveer 33 miljoen euro hebt.

Ondertussen heeft Meghan Markle wel al een eerste Disney project afgewerkt.

Meer
Lees meer...