Prins Harry en Meghan Markle tekenen exclusieve deal met Netflix

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle hebben hun koninklijke titels teruggegeven. Dat geeft het koppel wel de mogelijkheid om andere dingen te doen met hun leven. En dat doen ze nu door een deal te tekenen met streamingdienst Netflix.

Meghan Markle en haar echtgenoot Harry hebben een exclusief contract getekend met Netflix. Het koppel heeft samen een productiebedrijf opgericht en zal daarmee series en films maken voor de streamingdienst.

Netflix

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/

In een statement dat Meghan en Harry hebben gegeven aan de New York Times laten ze al weten wat we van hun werk mogen verwachten. “We willen content maken die informeert, maar ook hoop geeft”, zo klinkt het. “Als nieuwe ouders willen we inspirerende familieprogramma’s maken die ook belangrijk zijn voor ons.” Verder willen ze ook content creëren die een impact maakt en die mensen aanzet om actie te ondernemen.

Bij Netflix wordt er ook enthousiast gereageerd op de nieuwe samenwerking. Meghan en Harry hadden namelijk ook aanbiedingen ontvangen van verschillende andere streamingdiensten, maar ze kozen uiteindelijk dus voor Netflix. Ted Sarandos, co-CEO van Netflix, laat weten dat ze bij Netflix “ontzettend trots zijn dat het koppel voor hen gekozen heeft als creatieve thuisbasis en dat ze ernaar uitkijken om samen verhalen te brengen die kunnen bijdragen tot de veerkracht en het begrip van kijkers overal ter wereld”. Sarandos toonde begin dit jaar al interesse in een samenwerking met Harry en Meghan en hij haalt z’n slag dus thuis.

Documentaires

Wie door dit nieuws droomt van de terugkeer van Meghan Markle als actrice, moeten we toch teleurstellen. Het koppel heeft namelijk al laten weten dat ze niet zullen acteren in films of series.

Toch bestaat de kans dat we Meghan Markle en Harry te zien zullen krijgen in Netflix-reeksen en -films. Daarbij zal het naar verluidt wel enkel gaan om documentaires. Harry was eerder al te zien in de documentaire Rising Phoenix.

Bekijk hier een extra fragment van Rising Phoenix met Harry:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...