Prins Harry gaat aan de slag als topman bij start-up in Silicon Valley

Nu prins Harry niet langer koninklijke taken hoeft uit te voeren, heeft hij zijn vrije tijd gebruikt om een nieuwe job in de Verenigde Staten (VS) te zoeken. Die heeft hij gevonden bij de start-up BetterUp, waar hij aan de slag gaat als chief impact officer (CIO). Dat heeft de Wall Street Journal bekendgemaakt.

BetterUp is een start-up gevestigd in San Francisco. Het bedrijf zag in 2013 het levenslicht en is gespecialiseerd in de mentale gezondheid van werknemers. BetterUp biedt ook zorg om levens en carrières te transformeren. De hertog van Sussex zegt in een blogartikel op de site van BetterUp zeer tevreden te zijn om te mogen starten bij de start-up. “Ik ben erg blij om deel uit te maken van het team en de gemeenschap van BetterUp! Bedankt om mij in dienst te nemen”, zegt Harry.

Mentale gezondheid

De prins kan zich naar eigen zeggen volledig vinden in de missie van het bedrijf. “Ik ben ervan overtuigd dat een prioriteit geven aan onze mentale gezondheid mogelijkheden en kansen vrijmaakt waarvan we nooit wisten dat we ze in ons hadden”, klinkt het. Hij verwijst daarbij naar zijn eigen leven. “Ik heb tijdens mijn leven geleerd om pijn te vertalen naar een doel.”

De job bij BetterUp is de eerste officiële functie van de hertog bij een particulier bedrijf sinds hij een jaar geleden afscheid heeft genomen van het Britse koningshuis. Het lijkt hoe dan ook een job op het lijf geschreven van de man. Zo heeft hij in het verleden al veel gesproken over mentale gezondheid.

Toen Harry nog een royal was, was hij samen met zijn broer prins William, en die zijn vrouw Kate, de hertog en hertogin van Cambridge, actief voor een liefdadigheidsinstelling genaamd Heads Together. Die instelling spitst zich toe op de mentale gezondheid van Britse jongeren.

“Een echte wereldburger”

Alexi Robichaux, de oprichter en CEO van BetterUp, verwelkomt de prins met open armen. “Ik kijk er naar uit om samen te werken met Harry”, zegt de topman in hetzelfde blogbericht. “Als echte wereldburger heeft hij zijn leven gewijd aan het onder de aandacht brengen van de uiteenlopende behoeften van mensen overal ter wereld en het bepleiten van initiatieven op het gebied van geestelijke gezondheid.”

Het is nog niet duidelijk of het voltijdse betrekking is. Hoe dan ook hebben Harry en zijn vrouw Meghan nog andere inkomsten. Zo hebben ze miljoenencontracten afgesloten met Spotify en Netflix om content voor hen te produceren.

Meer
Lees meer...