Heeft Meghan Markle politieke ambities? Dit klopt er van de geruchten

Sinds Meghan Markle en Harry besloten het Britse koningshuis te verlaten en naar de Verenigde Staten verhuisd zijn, speculeren heel wat mensen over hun toekomst. Die toekomst zou voor Meghan Markle wel eens in de politiek kunnen liggen. Dat beweren alvast heel wat bronnen na het beruchte interview met Oprah Winfrey. Maar hoe realistisch is dat echt?

Dat Meghan Markle een mening heeft en geen schrik heeft om die uit te spreken, is al langer geweten. Een week geleden bewees ze dat nog maar eens door in gesprek met Oprah Winfrey geen enkel taboe uit de weg te gaan. Zo sprak ze openlijk over zelfmoordgedachten en racisme. Eerder vertelde ze in een opiniestuk in The New York Times al openhartig over haar miskraam.

Presidentsverkiezingen in 2024

Volgens de Britse krant The Daily Mirror wil Meghan Markle het niet enkel bij spreken houden. Zij beweren van een anonieme bron vernomen te hebben dat de voormalige actrice actief bezig is met netwerken binnen de Amerikaanse Democratische partij. Dat zou ze doen met het oog op fondsenwerving en campagnevoering met als ultieme doel een gooi naar het presidentschap in 2024.

Wat de politieke overtuiging is van Meghan Markle is geen geheim. Tijdens de voorbije Amerikaanse presidentsverkiezingen sprak ze zich openlijk uit tegen Donald Trump. Ook de geruchten over haar politieke ambities zijn niet nieuw. Vanity Fair beweerde in september van vorig jaar nog dat dat zelfs de hoofdreden was waarom Markle haar Amerikaanse nationaliteit niet wou opgeven.

Netflix en Spotify

Toch is het nogal precair om er direct vanuit te gaan dat Meghan Markle een gooi zal doen naar het presidentschap binnen vier jaar. Zo heeft ze nog geen enkele politieke ervaring. Dat dat niet per se een probleem moet zijn, bewees Donald Trump en eerder al.

Daarnaast lijken Meghan Markle en Harry hun handen al meer dan vol te zullen hebben de komende tijd. Zo ondertekenden ze zowel met Netflix als Spotify lucratieve deals voor het maken van content.

Meer
Lees meer...