Left Right
scrollTop top

Meghan Markle vertelt openlijk over miskraam en moeilijk proces van genezen


Meghan Markle Harry Archie
© Meghan Markle met Harry en hun zoon Archie – Bron: Isopix

Meghan Markle (39) heeft afgelopen juli een miskraam gehad. Dat schrijft de hertogin van Sussex in een opiniestuk in de Amerikaanse krant The New York Times. Onder de titel The Losses We Share linkt ze haar persoonlijk drama aan het moeilijke jaar 2020.

“Het was een ochtend in juli die net zo normaal begon als elke andere dag. Ontbijt klaarmaken, de honden voeren, vitamines innemen, die ontbrekende sok zoeken, een waskrijt vanonder de tafel oprapen en mijn haar in een paardenstaart doen voor ik mijn zoon uit zijn wieg haal”, begin Meghan Markle haar verhaal.

Het was kort daarna, na het verschonen van de luier van zoontje Archie, dat Meghan ineens een scherpe kramp voelde. “Ik viel op de grond met hem in mijn armen en neuriede een slaapliedje om ons allebei kalm te houden. Het vrolijke deuntje stond in schril contrast met mijn gevoel dat er iets niet klopte. Ik wist, terwijl ik mijn eerstgeboren kind vasthield, dat ik mijn tweede aan het verliezen was.”

“Gaat het?”

Daarna spreekt Meghan Markle over de weg naar genezing waar zij en Harry voor stonden. De enige manier om dat te doen is volgens haar om aan elkaar te vragen “Gaat het?”.

Die vraag is volgens Meghan dit jaar meer dan ooit van toepassing. Zo heeft ze het over de grote tol die de coronapandemie heeft geëist, maar ook over de protesten in de VS na de dood van George Floyd en Breonna Taylor. Daarnaast is er de laatste jaren steeds meer polarisatie gekomen volgens haar.

Verdeeldheid

“Op plaatsen waar ooit gemeenschap was, is er nu verdeeldheid”, schrijft Meghan Markle. “Die polarisatie, in combinatie met het sociale isolement dat nodig is om deze pandemie te bestrijden, heeft ervoor gezorgd dat we ons meer dan ooit alleen voelen.”

Daarom is het – zeker met de feestdagen voor de deur – volgens Meghan Markle meer dan ooit nodig om vaker te vragen “Gaat het?”. Het horrorjaar 2020 is er namelijk voor iedereen. “Hoezeer we het ook oneens zijn, hoe groot de fysieke afstand ook mag zijn, de waarheid is dat we meer dan ooit met elkaar verbonden zijn door alles wat we dit jaar individueel en collectief hebben doorstaan”, besluit ze.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554