Left Right
scrollTop top

Donald Trump uit kritiek op Meghan Markle: “Ik wens Harry veel geluk, hij zal het nodig hebben”


Donald Trump, Meghan Markle en prins Harry
© EPA-EFE/Yuri Gripas / POOL en EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Prins Harry en Meghan Markle moedigden dinsdag mensen aan om te gaan stemmen op Joe Biden. En daar kan president Donald Trump niet mee lachen. “Ik ben geen fan van haar, ik wens Harry veel geluk. Hij zal het nodig hebben,” zei de president tijdens een interview.

Op 3 november trekken Amerikanen naar de stembussen, maar daarvoor moeten ze zich eerst registreren. Vorige dinsdag was het National Voter Registration Day. Dan wordt er aandacht gegeven aan het belang om te gaan stemmen.

“Onze waarden worden omgezet in daden”

En daar hadden prins Harry en Meghan Markle hun mening over. “Wijs haatdragende commentaren, foute informatie en online negativiteit af”, liet het koppel weten. “Wat we consumeren, waaraan we worden blootgesteld en waar we online mee bezig zijn, heeft echt een effect op ons allemaal.”

“Elke vier jaar wordt ons verteld: ‘Dit is de belangrijkste verkiezing van ons leven.’ Maar deze is dat wel. Als we stemmen, worden onze waarden omgezet in daden en wordt onze stem gehoord”, zei Markle. “Jouw stem herinnert je eraan dat je ertoe doet. En dat is zo, je verdient het om gehoord te worden.”

Volgens Buckingham Palace zijn de uitspraken van de twee hoogstpersoonlijk. “We geven geen commentaar. De Hertog is geen werkend lid meer van de koninklijke familie en alle opmerkingen die hij maakt, zijn persoonlijk”, vertelt het paleis.

“Ik vind het triest”

Ook op het vertrek van Markle en prins Harry in januari had de Amerikaanse president commentaar. Hij vond het vertrek van de twee uit de koninklijke familie triest. “Ik wil er niet op ingaan, maar ik heb gewoon zoveel respect voor de koningin. Dit had haar niet moeten overkomen. Ik vind het triest.”

Het koppel verhuisde van Engeland naar Canada en dan naar Amerika. Maar Trump had al snel commentaar op hun beveiliging. “Ik ben een goede vriend en bewonderaar van de koningin en het Verenigd Koninkrijk”, schreef Trump op Twitter. “Er werd gemeld dat Harry en Meghan, die het Koninkrijk verlieten, permanent in Canada zouden verblijven. Nu ze Canada hebben verlaten voor de VS, zal de VS niet betalen voor hun veiligheidsbescherming. Ze moeten betalen!”

En in mei 2019 reageerde Trump op Markle’s afkeuring tegenover hem in de verkiezingen van 2016. Markle zei dat ze naar Canada zou verhuizen als Trump president zou worden. “Ik wist dat niet”, vertelde Trump. “Nee, ik wist niet dat ze zo akelig was.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489