Elton John moet noodgedwongen concerten uitstellen wegens coronabesmetting

Sir Elton John (74) heeft jammer genoeg positief getest op Covid-19, ondanks dat hij dubbel gevaccineerd is en ook al zijn boostervaccin heeft gehad. Hierdoor moest hij dus noodgedwongen enkele shows in Dallas, in de Verenigde Staten, onderdeel van zijn afscheidstournee genaamd ‘Farewell Yellow Brick Road’, uitstellen. De Britse zanger deelde dat nieuws zelf mee in zijn Instagramstory.

Het Britse popicoon Elton John, die onlangs positief testte voor het coronavirus, verontschuldigde zich recent op Instagram voor het feit dat hij een handvol van zijn Amerikaanse tourdata daardoor moest verzetten. Hij zei dat het een “enorme teleurstelling” was om zijn shows te verplaatsen.

Afscheidstour

Elton John is al sinds 2018 bezig aan zijn afscheidstournee ‘Farewell Yellow Brick Road’. Op de planning stonden ongeveer een 300-tal concerten wereldwijd, maar de coronapandemie gooide hier roet in het eten. In oktober 2021 moest hij zijn tournee al eens uitstellen wegens een heupoperatie. En ook zijn twee uitverkochte concerten bij ons in het Antwerps Sportpaleis, die oorspronkelijk gepland waren voor 16 en 17 oktober in 2021, werden door deze reden verplaatst naar 27 en 28 mei 2023.

En hoewel een andere Britse artiest, namelijk Adele, zelf geen corona heeft opgelopen, deed meer dan de helft van haar team en crew dat wel. Hierdoor was ook zij genoodzaakt om haar shows in Las Vegas uit te stellen. Dat deed ze in een zeer emotionele video op Instagram. En ook de Italiaanse rockgroep Måneskin deelde recent op sociale media mee dat ze vanwege de coronapandemie een hele reeks shows, onderdeel van hun grote Europese ‘LOUD KIDS ON TOUR ’22’ tournee, moesten uitstellen.

Positief

Instagramstory @eltonjohn

In een Instagramverklaring aan zijn 3,9 miljoen volgers, verzekerde Elton John iedereen dat hij volledig gevaccineerd en zelfs al een boostervaccin had gehad. Hij zei ook dat hij slechts milde symptomen van Covid ondervond.

Op zijn Instagramstory zei hij: “Hallo iedereen, ik wilde een bericht sturen om jullie te laten weten dat ik Covid heb opgelopen en dus mijn shows in Dallas heb moeten verzetten. Als je tickets hebt, zal je heel snel gecontacteerd worden met de nieuwe data.”

“Het is altijd een enorme teleurstelling om shows te verplaatsen en het spijt me voor iedereen die hierdoor ongemak heeft ondervonden, maar ik wil mezelf en mijn team veilig houden”, schreef Elton John. Wanneer de shows dan wel zullen plaatsvinden is dus nog onbekend.

Elton John, die zeer gekend is om zijn songs zoals Tiny Dancer en Rocket Man, waarvan die laatste later ook de titel van zijn biopic werd, schoot eind vorig jaar voor het eerst in 22 jaar naar de Amerikaanse top 40 dankzij Dua Lipa. Iets later bracht hij ook een kerstsingle met Ed Sheeran uit.

Meer
Lees meer...