Adele zegt noodgedwongen concerten Las Vegas af in emotionele video

De Britse zangeres Adele heeft haar concertenreeks in Las Vegas last minute afgezegd via een video die ze deelde op sociale media. Dat teleurstellende en hartverscheurende nieuws vertelde ze met tranen in haar ogen. Het eerste concert zou normaal gezien vandaag, op 21 januari 2022, hebben plaatsgevonden. De zangeres gaf met spijt toe dat haar show nog niet af was wegens verschillende tegenslagen, waaronder de grootste: het coronavirus.

De Britse zangeres Adele, die nog maar vorig jaar haar comeback maakte met haar nieuwe album ’30’, zou normaal gezien vanaf vandaag een reeks concerten geven in Las Vegas, in de Verenigde Staten. Maar ze moest noodgedwongen al die concerten heel last minute afzeggen. “Het spijt me heel erg, maar de show is nog niet klaar”, vertelt Adele met tranen in haar ogen in een video die ze deelde op Instagram en Twitter.

Eerste live concerten in vijf jaar

Adele moest haar drie maand durende concertenreeks afzeggen, omdat ongeveer de helft van haar productieteam besmet is geraakt met Covid. Daarnaast zijn er ook vertragingen op de leveringen van het materiaal geweest, dat nodig is voor de opbouw van de show, vertelt de zangeres in de zeer emotionele video.

Ze zou op vrijdag 21 januari, vandaag dus, het eerste van de in totaal 24 concerten geven in het Colosseum van Caesars Palace, Las Vegas.

In deze reeks concerten genaamd Weekends With Adele, die eind november 2021 werd aangekondigd, zou de zangeres tot april elk weekend normaal twee shows geven. Het zouden ook haar eerste liveconcerten in vijf jaar zijn geweest. Samen met twee optredens in het Londense Hyde Park deze zomer, zijn dit de enige shows die ze heeft aangekondigd om haar succesvolle, vierde album ’30’ te promoten.

Emotionele boodschap

“We hebben echt alles gedaan wat we konden om alsnog op tijd iets in elkaar proberen te steken en om het ook nog steeds goed genoeg voor jullie te maken. Maar we werden absoluut kapotgeslagen door vertragingen in onze leveringen en Covid”, begint Adele.

“De helft van mijn team, de helft van mijn crew is ziek geworden, en zijn nog steeds ziek, met het coronavirus. Dus het was gewoon onmogelijk om de show af te krijgen en ik kan jullie niet voorschotelen wat ik nu heb”, gaat ze verder. “Ik ben er kapot van en het spijt me heel erg dat dit zo last minute moest gebeuren. We zijn al meer dan 30 uur wakker om toch iets proberen te bedenken, om dit op te lossen, maar we hebben geen tijd meer.”

“Ik ben helemaal van streek en ik schaam me ook zo diep”, vertelt de zangeres nog met tranen in haar ogen. “Het spijt me vooral heel erg voor de mensen die helemaal naar hier zijn afgereisd. Het spijt me echt heel, héél erg. We gaan alle data verzetten, we zijn er nu volop mee bezig. En ik ga mijn show afmaken en het tot het niveau en de kwaliteit brengen die het hoort te zijn. Maar voor nu was het echt gewoon onmogelijk”, gaat Adele verder.

“We hebben zoveel tegenslagen meegemaakt, waardoor het dus nu gewoon nog niet af is. Het spijt me heel erg”, zegt de nu huilende zangeres nogmaals, voordat ze de video beëindigt.

Meer
Lees meer...