Adele kondigt nieuw album ’30’ officieel aan

We hebben er zes jaar op moeten wachten, maar volgende maand verschijnt dan eindelijk het vierde studioalbum van Adele. De Britse zangeres liet vandaag weten dat het album op vrijdag 19 november verschijnt. Op de eerste single moeten we gelukkig minder lang wachten. Die verschijnt namelijk al nu vrijdag, op 15 oktober.

Volgende maand verschijnt het nieuwe album van Adele. Nadat er eerst mysterieuze billboards en projecties van het cijfer 30 opdoken in verschillende steden over de wereld, bevestigt Adele nu ook dat dat de titel van haar nieuwe album wordt. Het volledige album verschijnt op 19 november.

’30’

’30’ wordt het vierde studioalbum van Adele en past perfect in het rijtje van haar vorige albums, ’19’, ’21’ en ’25’. Elk album vormt een stand van zaken in het leven van Adele. Noem het een ode aan een bepaalde leeftijd. Maar ’30’ zal toch heel anders worden dan z’n voorganger.

In een interview met Vogue liet Adele namelijk al weten dat het album een manier wordt om haar scheiding uit te leggen aan haar nu 9 jaar oude zoontje. “Ik wilde het aan hem uitleggen door middel van dit album. Zodat hij wanneer hij twintig of dertig is kan begrijpen wie ik ben en waarom ik er vrijwillig voor koos om zijn hele leven overhoop te gooien om mijn eigen geluk na te streven. Ik maakte hem soms heel ongelukkig en dat heeft een wonde op me nagelaten, waarvan ik niet zeker ben of hij ooit zal genezen.”

“Meest turbulente periode van m’n leven”

Samen met een foto geeft Adele meer info over haar album. “Ik was absoluut niet waar ik wilde zijn toen ik begon aan dit album bijna drie jaar geleden. Het tegenovergestelde eigenlijk. Ik vertrouw op routine en consistentie om me veilig te voelen. Dat heb ik altijd gedaan. En toch was ik daar en gooide ik me bewust in een web van chaos en innerlijke onrust.”

Maar die onrustige periode heeft Adele veel bijgeleerd over haarzelf. “Ik zou zelfs zover durven gaan om te zeggen dat ik me in m’n leven nooit vrediger voelde en daarom ben ik klaar om dit album eindelijk uit te brengen.” Ze omschrijft ’30’ als een vriend die haar door “de meest turbulente periode” uit haar leven heeft geholpen. “Ik heb nauwgezet mijn huis en mijn hart opnieuw opgebouwd sindsdien en dit album vertelt daar het verhaal van. Home is where the heart is.”

Nu vrijdag, op 15 oktober 2021, verschijnt Easy On Me, de eerste single van ’30’. De rest van het album volgt op vrijdag 19 november.

Meer
Lees meer...