Dua Lipa schiet Elton John voor het eerst in 22 jaar naar Amerikaanse top 40

Elton John is voor het eerst in 22 jaar de Amerikaanse top 40 binnen geschoten met behulp van de Don’t Start Now-zangeres Dua Lipa en het Australische dj-trio PNAU. Het liedje Cold Heart (PNAU remix) van het duo komt binnen in de top 40 van de Billboard Hot 100, een positie die de 74 jaar oude zanger al sinds 1999 niet meer heeft ingenomen.

De nieuwe gezamenlijke hit van popicoon Elton John en Dua Lipa is een soort mash-up/remix van Johns vorige singles Rocket Man, Sacrifice, Kiss the Bride en Where’s the Shoorah?. Het liedje klom deze week naar nummer 32 in de Billboard Hot 100, waardoor het zijn eerste officiële single is die deze hitlijst passeert sinds zijn duet Written in the Stars met LeAnn Rimes. Hij bereikte met haar nummer 29, maar wel al meer dan 22 jaar geleden op 20 maart 1999. Elton John is ook de enige artiest die top 10-hits wist te scoren in zes opeenvolgende decennia. Daarmee breekt hij het record van de legendarische zangers Michael Jackson en Elvis Presley, die hetzelfde in vijf decennia deden.

Album

Cold Heart werd kort na de release in augustus een wereldwijde hit en staat momenteel op nummer 2 in alle Britse hitlijsten. Het lied is ook de leadsingle van Johns komende samenwerkingsalbum, genaamd ‘The Lockdown Sessions’, waarvoor hij nummers opnam met verschillende artiesten tijdens de lockdown. Die artiesten zijn onder andere Nicki Minaj, Charlie Puth, Lil Nas X, Rina Sawayama, Miley Cyrus, Years & Years, Brandi Carlile, Stevie Nicks en Stevie Wonder.

Lady Gaga

Naast de hele lijst van bekende artiesten die te horen zullen zijn in het album, heeft John zelf ook bijgedragen aan Lady Gaga’s album ‘Chromatica’ (2020), meer specifiek aan het nummer Sine From Above.

“Het brandde een gat op mijn harde schijf”, vertelde producer Axwell aan Entertainment Weekly over het lied van Lady Gaga. In het begin heette het lied eigenlijk gewoon Elton John, omdat hij erop zong. Later werd dan gekozen voor Sine From Above. Het is een ontspannen, eerder akoestisch stukje op de piano dat je duidelijk kan horen in de coupletten en de finale versie heeft dezelfde akkoordenprogressie”, zei de producer over het nummer dat John uiteindelijk op afstand afmaakte, via Skypesessies met het team.

“Het was wel niet echt gemakkelijk om in contact te blijven met Elton, omdat hij van e-mailadres en tijdzone wisselt”, vervolgde Axwell. “Maar het was wel de perfecte gelegenheid om ergens te komen met het nummer, omdat ik wist dat Gaga en Elton goede vrienden zijn. Ik stuurde ze de track en zei: ‘Jullie stemmen zouden hier perfect passen!’. Beiden vonden het goed, hadden zin om eraan te beginnen en Gaga voegde nog haar eigen touch toe. Gaga zelf had precies geen enkel probleem om Elton te pakken te krijgen.”

Tour

John startte eerder dit jaar ook zijn ‘Farewell Yellow Brick Road’ tour, hoewel hij de concerten wat later uitstelde tot 2023 wegens een operatie voor een blessure die hij opliep bij een val. Het album ‘The Lockdown Sessions’ komt uit op 22 oktober.

Luister hieronder naar de hit van Dua Lipa en Elton John:

Meer
Lees meer...