Elton John en Ed Sheeran brengen samen kerstsingle uit in december

In de Nederlandse ochtendshow Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2 deelde de Britse zanger Ed Sheeran in primeur mee dat hij een kerstsingle heeft gemaakt met goede vriend en collega Elton John. Het lied zou in december uitkomen en belooft “fucking great” te worden, vertelde de Bad Habits-zanger in de radioshow. Maar door zulk taalgebruik besloot de BBC dit fragment niet te delen met zijn luisteraars.

De 30-jarige Britse zanger dropte onlangs een wereldprimeur in de Nederlandse ochtendshow van Jan-Willem, waarin hij zei dat hij samen met Elton John een kerstplaat had gemaakt, die deze december uitkomt. Hij vertelde het nieuws na de vraag van een luisteraar, die graag wilde weten of hij ooit nog een kerstlied zou uitbrengen.

Twijfels

Elton John zag deze samenwerking al eerder zitten, maar Sheeran bleef lang twijfelen. “Ik had niet het gevoel dat het bij mij paste”, bekende hij. Maar na het nieuws van het overlijden van een goede vriend, bedacht de zanger zich. “Je weet niet of je er morgen nog bent, want alles kan in één nacht veranderen. Misschien ben ik er morgen niet meer, dus waarom zou ik deze unieke kans dan niet grijpen?”, zei hij. Sheeran en John schreven in totaal drie nieuwe nummers en één daarvan is uiteindelijk een kerstsingle geworden. Deze is geproduceerd door Steve Mac, de producer van onder andere de hit Shape Of You en recent nog Permission to Dance van BTS.

Het nieuws over de collab van de twee bekende zangers verspreidde zich als een lopend vuurtje, maar het fragment werd niet opgepikt in het Verenigd Koninkrijk. Toen de BBC, de grootste nationale omroeporganisatie in het VK, het fragment uit de ochtendshow wilde delen met zijn luisteraars, merkte een presentatrice op dat het gesprek vol zat met grof taalgebruik. Hierdoor moesten ze jammer genoeg afzien van het delen van deze wereldprimeur.

Meer
Lees meer...