BBC-documentaire over Britney Spears verschijnt volgende week

The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship, de documentaire die BBC maakte over Britney Spears, zal begin mei uitgezonden worden. Dat heeft BBC bevestigd. De documentaire zal eerst te vinden zijn in de iPlayer van BBC en zal later ook verschijnen op de zender BBC Two die ook bij ons te bekijken is.

Binnen iets meer dan een week verschijnt er een nieuwe documentaire over Britney Spears. Deze werd gemaakt door BBC en zal net zoals Framing Britney Spears dieper ingaan op het conservatorschap van de zangeres.

The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship

De documentaire van BBC kreeg de veelzeggende titel The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship. Het zal dus duidelijk gaan om het conservatorschap van Britney, dat in handen is van haar vader, en het geld dat daarmee gemoeid is.

The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservatorship werd gemaakt door de journalist Mobeen Azhar en duurt 60 minuten. Voor de documentaire reisde Azhar ook naar Kentwood, waar de zangeres opgroeide. De documentaire zal zo beginnen bij de jeugd van Britney Spears en zo verder gaan tot het conservatorschap waar ze nu al 13 jaar onder leeft. Daarbij heeft haar vader Jamie Spears al al die tijd controle over de financiële én persoonlijke zaken van zijn dochter.

Voor de documentaire interviewde Azhar mensen “langs beide kanten van de zaak” om een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van de situatie. De documentaire verschijnt op zaterdag 1 mei in de BBC iPlayer en is op woensdag 5 mei te zien op BBC Two.

Framing Britney Spears

Enkele maanden geleden deed de documentaire van New York Times over Britney Spears al heel wat stof opwaaien. In de documentaire, die de naam Framing Britney Spears kreeg, ging men in detail over de situatie rond het conservatorschap van de zangeres. Wat ging eraan vooraf? Wie lag er aan de basis? En waarom roepen fans op om er een einde aan te maken?

Na de documentaire verontschuldigde Justin Timberlake zich tegenover Britney. In Framing Britney Spears was namelijk te zien hoe Justin zijn boekje opendeed over Britney bij de verschillende roddelbladen. Daardoor kreeg de zangeres een slechte reputatie bij het grote publiek en werd haar volledige leven onder een vergrootglas bekeken. Britney reageerde zelf onlangs dat ze de documentaire deels had gezien en dat ze ervan aangedaan was.

Meer
Lees meer...