Left Right
scrollTop top

Justin Timberlake excuseert zich bij ex Britney Spears en Janet Jackson: “Ik heb niet genoeg gedaan”


Janet Jackson Justin Timberlake Britney Spears
© Janet Jackson, Justin Timberlake en Britney Spears – Isopix (Foto Jackson: John Nacion/STAR MAX/IPx, foto Timberlake: RE/Westcom/STAR MAX/IPx)

Justin Timberlake is onder vuur komen te liggen sinds Framing Britney Spears in de Verenigde Staten is uitgezonden. Die documentaire probeert het verhaal van Britney Spears vanuit een andere invalshoek te vertellen. En Justin Timberlake is daarin – om het voorzichtig uit te drukken – niet al te positief aan bod gekomen.

Het leven van Britney Spears is lang niet altijd even gemakkelijk geweest. En door haar status is de hele wereld ook getuige geweest van de slechte momenten. Zo staat het bij heel wat mensen op het netvlies gebrand hoe de zangeres haar eigen haar afschoor en tegen de paparazzi tekeerging.

Framing Britney Spears

In de nieuwe documentaire Framing Britney Spears bekijkt Samantha Stark het leven van de popzangeres vanuit een andere hoek. En die focust onder andere op de manier waarop de media met Britney Spears zijn omgegaan. Uiteraard maakt ook haar relatie met Justin Timberlake deel uit van dat verhaal. En het einde van die relatie nog meer.

Nadat de twee sterren uit elkaar gingen, sprak Justin Timberlake verschillende keren met de media. Tijdens die gesprekken vertelde hij onder andere schaamteloos over het seksleven van Britney Spears. Daarbovenop was in de video van Cry Me A River, een nummer over een ontrouwe vriendin, een actrice te zien die wel héél hard op Spears leek.

Excuses

Nadat Framing Britney Spears in de Verenigde Staten was uitgezonden, kwam Justin Timberlake onder vuur te liggen. Overal op sociale media klonk het luid dat het dringend tijd was dat hij z’n excuses aanbood. En dat heeft ie nu ook gedaan.

“Het spijt me verschrikkelijk dat bepaalde dingen die ik heb gedaan voor problemen hebben gezorgd”, staat te lezen op Instagram. “Momenten waarop ik voor m’n beurt heb gesproken of waarop ik me niet heb uitgesproken over dingen wanneer ik dat eigenlijk wel had moeten doen. Ik begrijp dat ik op die en andere momenten tekortgeschoten heb, en dat ik geprofiteerd heb van een systeem dat vrouwenhaat en racisme goedkeurt.”

Britney Spears en Janet Jackson

“Tegenover Britney Spears en Janet Jackson wil ik me persoonlijk excuseren, omdat ik zoveel respect voor hen heb en omdat ze zoveel voor me betekenen. Ik heb jullie teleurgesteld.”

Het moment waarop Justin Timberlake waarschijnlijk doelt met z’n excuses aan Janet Jackson? Hun gezamenlijke optreden tijdens de halftime show van de Super Bowl in 2004. Timberlake had een stuk van haar outfit losgetrokken, waardoor haar borst (heel) zichtbaar was. De carrière van Janet Jackson heeft daardoor een serieuze deuk gekregen. Die van Timberlake niet.

Privileges

Op dat probleem gaat de zanger ook dieper in. “De industrie zit verkeerd in elkaar”, klinkt het. “Die zet mannen – vooral blanke mannen – klaar voor succes. Zo zit het gewoon in elkaar. Als een man in een bevoorrechte positie moet ik me hierover uitspreken.”

“Maar door m’n onwetendheid heb ik nooit beseft dat in mijn leven precies hetzelfde is gebeurd. Maar ik wil nooit meer profiteren van anderen die naar beneden geduwd worden.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…