Voogdijschap over Britney Spears opnieuw verlengd tot september 2021

Slecht nieuws voor Britney Spears en haar juridische strijd tegen haar vader Jamie Spears. Die heeft al meer dan tien jaar het conservatorschap over de ondertussen al 39-jarige zangeres en dat is niet naar de zin van Britney Spears zelf. Een rechter in Los Angeles oordeelde nu dat Jamie Spears nog minstens tot 3 september 2021 haar voogd blijft.

Je herinnert je waarschijnlijk nog wel de beelden van Britneys notoire breakdown. In 2007 werd het Britney allemaal te veel. De zangeres schoor haar hoofd kaal en ging paparazzi te lijf met een paraplu. De beelden gingen de wereld rond en Britney ging daarna ook in opname. Daar werd beslist dat de zangeres niet langer zelf kon instaan voor de beslissingen in haar leven. Conservators kregen zo de macht over het leven en het verzamelde fortuin van Britney Spears.

#FreeBritney

De laatste jaren voelt Britney zich echter heel wat beter en wil ze weer zelf controle krijgen over haar leven. Daarbij krijgt ze de steun van haar fans die regelmatig de hashtag #FreeBritney laten viraal gaan. De juridische strijd tegen haar vader Jamie Spears is voorlopig wel nog niet succesvol.

In oktober van dit jaar hoopte Britney om haar manager Jodi Montgomery als haar voogd aan te laten stellen. De rechter wees dat verzoek echter af. In november verscheen ze opnieuw voor de rechter. Toen liet Britney weten dat ze bang was van haar vader en niet meer zou optreden zolang hij haar voogd was. De rechter stelde toen vermogensbeheerder Bessemer Trust aan als medevoogd. Haar vader werd echter niet geschorst.

Rechtbank

Eerder deze week kwam de zaak opnieuw voor de rechtbank. De rechter ging daar oordelen over hoe Jamie Spears de activa van zijn dochter in 2019 heeft beheerd. Die beslissing werd echter uitgesteld en daarnaast besliste de rechter ook meteen om het voogdijschap over Britney Spears te verlengen tot 3 september 2021.

Meer
Lees meer...