Britney Spears wil niet meer optreden zolang haar vader toezichthouder is

Britney Spears probeert nu al een tijdje uit het voogdijschap van haar vader de komen. Sinds 2008 neemt Britneys vader James, samen met magistraten, de beslissingen over haar carrière en haar geld. Via de rechtbank probeert Britney nu opnieuw controle te krijgen over haar eigen leven. Maar voorlopig haalt ze haar gelijk niet, waardoor ze nu een drastische beslissing neemt.

Na haar “mental breakdown” in 2007 oordeelde de rechtbank dat zangeres Britney Spears onder voogdijschap geplaatst moet worden. Sinds 2008 neemt haar vader, bijgestaan door rechters, de beslissingen in het leven van de zangeres. Ondertussen zijn we 12 jaar verder en wil Britney haar eigen leven opnieuw in handen nemen, maar de rechtbank is het daar nog steeds niet mee eens.

Rechtszaak verloren

Britney Spears wilde via de rechtbank in Los Angeles opnieuw controle krijgen over haar eigen leven. We zijn ondertussen 12 jaar verder en Britney en haar advocaten zijn het erover eens dat de zangeres opnieuw in staat is om haar eigen keuzes te maken. De zangeres gaf wel toe dat het conservatorschap in het begin echt nodig was, maar dat ze er ondertussen veel beter aan toe is en dus geen conservator meer nodig heeft.

Daarom trok ze naar de rechtbank om het voogdijschap aan te vechten. Britneys vader legde zich daar echter niet bij neer en haalde daar aan dat de zangeres onder zijn voogdijschap uit de schulden geraakte en zelfs een fortuin van meer dan 60 miljoen dollar (50,9 miljoen euro) bij elkaar wist te sprokkelen. Volgens hem was het voogdijschap dus een succes en is het beter voor Britney om het te behouden. De rechter volgde hem daarin en verwierp de vraag van Britney. Daardoor moet ze voorlopig dus, als 38-jarige vrouw, nog steeds onder het voogdijschap van haar vader blijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

???

Een bericht gedeeld door Britney Spears (@britneyspears) op

Geen optredens

Daarom heeft de advocaat van Britney in de rechtbank gezegd dat Britney niet meer zal optreden zolang haar vader de touwtjes in handen heeft over haar leven. De advocaat liet ook weten dat Britney bang is van haar vader.

Begin 2019 laste Britney (of ja, haar vader) een pauze in in haar carrière. Sindsdien heeft ze niet meer op een podium gestaan en voorlopig is ze dus niet van plan om daar iets aan te veranderen.

Meer
Lees meer...