Left Right
scrollTop top

#FreeBritney wordt documentaire


Britney Spears
© Isopix

De strijd van Britney Spears en haar fans voor zeggenschap over haar eigen leven is verfilmd in een documentaire. De documentaire werd door The New York Times en zal verder in detail gaan over de complexe zaak rond Britney en haar conservatorschap.

Er is al enkele maanden veel te doen rond Britney Spears. Na haar breakdown in 2007 werd de zangeres onder conservatorschap geplaatst. De rechtbank oordeelde toen namelijk dat de zangeres niet kon instaan voor de beslissingen in haar eigen leven, haar financiën of haar carrière. We zijn ondertussen 14 jaar later en Britney Spears, die ondertussen 39 jaar oud is, heeft haar leven nog steeds niet in eigen handen.

#FreeBritney

Het is een complexe zaak waarbij de vader van Britney Spears uiteindelijk, samen met een rechter de controle kreeg over het leven en het fortuin van de zangeres. Origineel zou dat conservatorschap amper twee jaar duren, maar die twee jaar duurt nu nog steeds verder.

Veel fans zijn het afgelopen jaar daarom in actie gekomen. Met petities, hashtags en zelfs protesten aan de rechtbank wilden ze Britney een hart onder de riem steken en ervoor zorgen dat ze opnieuw controle krijgt over haar eigen leven. Maar dat kreeg ze voorlopig nog niet. Zo werd het conservatorschap onlangs zelfs nog een keer verlengd tot september 2021.

Framing Britney Spears

Dat er heel wat te vertellen is over de zaak, is overduidelijk. Daarom besliste The New York Times om er een documentaire aan te wijden. In de documentaire zal aandacht geschonken worden aan de carrière van Britney Spears, waarbij ze razendsnel uitgroeide tot een van de grootste sterren ter wereld.

Daarnaast zal de documentaire ook dieper ingaan op hoe Britney doorheen haar leven worstelde met mentale problemen en hoe ze zo in opname belandde. En uiteraard zal een groot deel van de documentaire gaan over het conservatorschap en de strijd van Britney om terug zelfstandigheid te krijgen.

Framing Britney Spears zal vanaf 5 februari te zien zijn op Hulu.

Bekijk hier alvast de trailer voor Framing Britney Spears:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141