Lil Nas X maakt samenwerkingen voor album bekend: van Miley Cyrus en Doja Cat tot Elton John

Lil Nas X komt op vrijdag 17 september met zijn debuutalbum ‘MONTERO’. Voor dat album heeft hij nu de tracklist bekendgemaakt en daardoor weten we ook welke featuring artists er zullen opduiken. En dat zijn er veel, vanuit verschillende muziekgenres.

De Amerikaanse rapper, zanger en singer-songwriter Lil Nas X komt binnen iets meer dan twee weken met zijn debuutalbum. Om iedereen warm te maken voor de release heeft hij nu al zijn tracklist bekendgemaakt met daarbij enkele opvallende featuring artists.

Van Doja Cat tot Elton John

De eerste samenwerking op ‘MONTERO’ kennen we al. Dat is de samenwerking met Jack Harlow voor Industry Baby dat enkele maanden geleden al verscheen. Maar daarnaast zijn er nog vier andere artiesten te horen op het debuutalbum van Lil Nas X.

In het verleden werkte Lil Nas X al samen met Billy Ray Cyrus voor de monsterhit Old Town Road, maar deze keer werkt hij samen met zijn dochter, Miley Cyrus. Zij zal te horen zijn op het nummer Am I Dreaming, dat het laatste nummer van het album is.

Verder zullen ook de rapsters Doja Cat en Megan Thee Stallion te horen zijn op ‘MONTERO’. Doja Cat werkte mee aan het nummer Scoop en Megan Thee Stallion zal te horen zijn op Dolla Sign Slime. Maar misschien wel de meest opvallende samenwerking krijgen we te horen op het nummer One of Me. Voor dat nummer werkte Lil Nas X namelijk samen met de legendarische Britse zanger Elton John. Die samenwerking gaat in twee richtingen want Lil Nas X zal ook te horen zijn op het komende album van de Brit.

Dit is de volledige tracklist van ‘MONTERO’:

 1. Montero (Call Me by Your Name)
 2. Dead Right Now
 3. Industry Baby (ft. Jack Harlow)
 4. That’s What I Want
 5. The Art of Realization
 6. Scoop (ft. Doja Cat)
 7. One of Me (ft. Elton John)
 8. Lost in the Citadel
 9. Dolla Sign Slime (ft. Megan Thee Stallion)
 10. Tales of Dominica
 11. Sun Goes Down
 12. Void
 13. Don’t Want It
 14. Life After Salem
 15. Am I Dreaming (ft. Miley Cyrus)

‘MONTERO’

Met een video op Instagram kondigde Lil Nas X vorige week zijn debuutalbum aan. In die video is hij te zien als nieuwsanker van de fictieve nieuwszender Montero News Network (MNN). Dat gaat verder op de videoclip van Industry Baby. “Breaking newspower bottom rapper, Lil Nas X en zijn witte vriend zijn vanmorgen ontsnapt uit de gevangenis. Dit komt maar enkele maanden nadat de ongetalenteerde homoseksueel veroordeeld was tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Onderzoekers laten weten dat iedereen die in contact komt met de power bottom meteen contact moet opnemen met de autoriteiten.”

“Dit album maken voelde als therapie voor mij”, schreef hij bij de post op Instagram. “Ik heb geleerd om te stoppen met proberen om de perceptie van anderen over wie ik ben, wat ik kan en waar ik zal zijn te beïnvloeden. Ik heb geleerd dat de enige opinie over mij die echt telt de mijne is.”

Bekijk hier de aankondiging waarin het nieuwe nummer That’s What I Want al te horen is:

Meer
Lees meer...