Left Right
scrollTop top

Lil Nas X lanceert teaser voor nieuwe single ‘Industry Baby’ en lacht daarbij met rechtszaak tegen Nike


Lil Nas X Industry Baby
© YouTube

Lil Nas X komt komende vrijdag met een nieuwe single die de naam Industry Baby krijgt. Dat heeft de rapper zelf bekendgemaakt met een opvallende video op YouTube. In die teaser spot Lil Nas X met het proces dat Nike tegen hem aanspande voor zijn zogenaamde Satan-schoenen.

Je kan Lil Nas X geen gebrek aan humor verwijten. De 22-jarige rapper lanceerde begin dit jaar samen met het streetwearmerk MSCHF exclusieve sneakers. Dat deed hij ter promotie van zijn hitsingle Montero (Call Me By Your Name). Het gaat om 666 exemplaren die elk één druppel menselijk bloed de bevatten. Daarnaast staat er ook het opschrift “Luke 10:18” op, verwijzend naar de vers uit de Bijbel waarin Satan uit de hemel valt.

Proces met Nike

De sneakers zijn een aangepaste versie van de Nike-schoenen Air Max 97 en dat was niet naar de zin van het sportmerk. Zij spanden daarom een rechtszaak aan en zorgden ervoor dat Lil Nas X de schoenen niet meer mocht verkopen. Op één exemplaar – dat zou verloot worden – na waren de 666 paar echter al allemaal verkocht aan meer dan 1.000 dollar per paar. Wie wil kon daarbij wel een refund krijgen, al is het onduidelijk of daar veel mensen zijn op ingegaan.

Dat proces tussen Lil Nas X, MSCHF en Nike vond al plaats begin januari. Het was dan ook opvallend dat de rapper vorig week TikToks en tweets postte waarin hij beweerde dat hij maandag “voor de rechtbank” zou verschijnen voor de Nike-rechtszaak.

Kanye West

Vandaag werd echter duidelijk dat het ging om een fictieve clip. Daarin zien we Lil Nas X als beklaagde, advocaat van hemzelf en de tegenpartij, rechter en zelfs één van de juryleden. Het proces draait in het begin rond de berichte Satan-schoenen, maar gaat al snel over de geaardheid van de rapper. “Laat me de vraag herformuleren: weet je moeder dat je homo bent?”, horen we de advocaat van de aanklager vragen. Op het einde van de clip wordt Lil Nas X – die simpelweg “ja” antwoordde – zogezegd veroordeeld tot “vijf jaar cel in de Montero State Prison”, verwijzend naar zijn vorige hit.

Na dat fictieve proces krijgen we te zien dat de video dient als teaser voor de nieuwe single van Lil Nas X die komende vrijdag 23 juli gelanceerd wordt. Het nummer krijgt de naam Industry Baby en is een samenwerking met rapper Jack Harlow. Kanye West is samen met Take A Daytrip producer.

Bekijk hier de hilarische clip van Lil Nas X


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…