Left Right
scrollTop top

‘Montero (Call Me By Your Name)’ van Lil Nas X verdwijnt van streamingplatformen: “Ik zal het uploaden op Pornhub”


Lil Nas X
© YouTube Lil Nas X

Verschillende mensen lieten vandaag weten dat ze het nummer Montero (Call Me By Your Name) van Lil Nas X niet meer kunnen spelen op streamingdiensten. Lil Nas X was hiervan niet op de hoogte en weet ook niet wat er aan de hand is, maar komt nu al met een creatieve oplossing. “Ik zal het nummer uploaden op Pornhub”.

Lil Nas X kreeg vandaag te maken met een onaangename verrassing. Verschillende van zijn fans lieten namelijk weten dat ze zijn nieuwste nummer Montero (Call Me By Your Name) niet meer konden beluisteren op streamingdiensten als Spotify en iTunes. Maar Lil Nas X blijft niet bij de pakken zitten.

Montero (Call Me By Your Name)

Het nummer Montero (Call Me By Your Name) van Lil Nas X groeide in sneltempo uit tot een gigantische hit. Zo kwam het meteen binnen op de eerste plaats in de Billboard Hot 100 en staat het nu – een week later – nog steeds op de tweede plaats. Maar er was ook al wat controverse rond het nummer. Zo lanceerde Lil Nas X bij de release van het nummer ook zogenaamde Satan-sneakers. Deze schoenen waren een samenwerking met het streetwearmerk MSCHF. In de sneakers, waarvan 666 paren beschikbaar waren, was één druppel menselijk bloed verwerkt en de sneakers verwezen ook op verschillende manieren naar Satan en de duivel. De schoenen waren een bewerking van de Nike Air Max 97. En daar was Nike niet mee gediend.

Er waren namelijk verschillende mensen die uithaalden naar Nike omdat ze de “satanistische schoenen” op de markt brachten. Nike was echter niet op de hoogte van het bestaan van de sneakers tot ze verspreid werden. Daarom trok het sportmerk naar de rechtbank. “De schoenen zijn geproduceerd zonder toestemming van Nike”, staat te lezen in de aanklacht. “Nike is op geen enkele manier verbonden bij dit project. Toch is er al voldoende bewijs van verwarring te vinden, waaronder oproepen om Nike te boycotten.”

Maar Nike is niet de enige die niet gediend is met het nummer van Lil Nas X. Op verschillende streamingdiensten is het nummer sinds vandaag plots niet meer te spelen. Het is niet duidelijk wat de reden is, maar het probleem doet zich voor op meerdere platformen, waaronder Spotify en iTunes.

Pornhub

Maar Lil Nas X blijft niet bij de pakken zitten en heeft al meteen een oplossing klaar. “Omdat Call Me By Your Name niet meer werkt op verschillende streamingdiensten, zal ik het nummer op Pornhub uploaden”, klonk het in een tweet.

Later liet hij ook weten dat fans die het nummer wel nog kunnen spelen, het kunnen snel kunnen screenrecorden. Op die manier zullen ze het niet moeten missen wanneer ze het niet meer kunnen vinden op hun favoriete streamingdienst.

Gelukkig is het nummer wel nog steeds te vinden op YouTube:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update