Lil Nas X lost volgende maand debuutalbum ‘MONTERO’

Lil Nas X heeft z’n debuutalbum aangekondigd. Het album zal verschijnen op vrijdag 17 september en zal bestaan uit 15 nummers. In de aankondiging van het album is al een van de nieuwe nummers te horen.

Lil Nas X groeide in recordtempo uit tot een van de grootste artiesten van het moment. Maar voorlopig heeft de Amerikaan enkel singles en één EP uitgebracht. Daar komt snel verandering in, want volgende maand verschijnt met ‘Montero’ het eerste volledige album van Lil Nas X.

‘MONTERO’

Met een video op Instagram kondigt Lil Nas X zijn debuutalbum aan. In de video is hij te zien als nieuwsanker van de fictieve nieuwszender Montero News Network (MNN). Dat gaat verder op de videoclip van Industry Baby. “Breaking news: power bottom rapper, Lil Nas X en zijn witte vriend zijn vanmorgen ontsnapt uit de gevangenis. Dit komt maar enkele maanden nadat de ongetalenteerde homoseksueel veroordeeld was tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Onderzoekers laten weten dat iedereen die in contact komt met de power bottom meteen contact moet opnemen met de autoriteiten.”

“Dit album maken voelde als therapie voor mij”, schrijft hij bij de post op Instagram. “Ik heb geleerd om te stoppen met proberen om de perceptie van anderen over wie ik ben, wat ik kan en waar ik zal zijn te beïnvloeden. Ik heb geleerd dat de enige opinie over mij die echt telt de mijne is.”

Het album is vernoemd naar de monsterhit MONTERO (Call Me By Your Name) dus mogen we er al vanuit gaan dat naast Industry Baby ook dat nummer te vinden zal zijn op ‘MONTERO’. In totaal zullen er 15 tracks op het album te vinden zijn. Het nummer dat te horen is in de aankondiging is That’s What I Want, zo liet Lil Nas X weten in zijn Instagram Story.

Bekijk hier de aankondiging van het debuutalbum van Lil Nas X:

Meer
Lees meer...