Måneskin stelt Europese tour met stop in Brussel uit

De Italiaanse rockband Måneskin heeft laten weten dat de Europese tour, ‘LOUD KIDS ON TOUR ’22’, uitgesteld wordt. Op donderdag 10 februari stond de groep normaal in Vorst Nationaal in Brussel, maar door de huidige situatie met het coronavirus heeft de groep besloten om de tour op een later moment te houden.

Måneskin moet noodgedwongen z’n aangekondigde (en uitverkochte!) Europese tournee ‘LOUD KIDS ON TOUR ’22’ uitstellen. Doordat de coronamaatregelen in verschillende landen opnieuw aangescherpt zijn, is het niet mogelijk om alle concerten door te laten gaan. Daarom wordt de volledige tour nu voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Uitgesteld

in een video op Twitter legt Måneskin-frontman Damiano David uit dat de beslissing gemaakt werd omdat niet alle stops gegarandeerd konden worden. Elk land in Europa heeft z’n eigen coronabeleid. Daardoor kunnen in sommige landen concerten gewoon doorgaan, zijn ze in andere landen mogelijk onder voorwaarden en is het in nog andere landen volledig verboden.

De groep kiest er dus voor om alle concerten uit te stellen en de volledige tour op een latere datum af te werken. Voorlopig zijn de nieuwe data nog niet bekend. Maar Damiano belooft dat ze die zo snel mogelijk zullen delen. “Het spijt ons enorm en we zijn extreem teleurgesteld. We hebben hard gewerkt aan deze tour en veel gerepeteerd. Alles was klaar, maar jammer genoeg kregen we de laatste week slecht nieuws over verschillende zalen.” Op de website van de tour staat dat er voor 1 maart info zal komen over de nieuwe data. Wie een ticket heeft zal dat ook kunnen gebruiken voor het uitgestelde concert.

Damiano eindigt zijn boodschap met een positieve noot. “Bedankt voor jullie geduld en jullie steun. We zitten allemaal in dezelfde situatie dus we moeten gewoon volhouden, maar we zullen terugkomen en het zal nog beter zijn.”

Bekijk hier de video van Måneskin:

Meer
Lees meer...