Måneskin maakt dit weekend debuut op ‘Saturday Night Live’

De Italiaanse rockband Måneskin blijft Amerika veroveren. Na hun debuut te hebben gemaakt op The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Ellen DeGeneres Show en de American Music Awards van 2021, heeft de groep nu aangekondigd dat ze zullen optreden in een aankomende aflevering van het komische tv-programma Saturday Night Live, op zaterdag 22 januari 2022.

Damiano, Victoria, Thomas en Ethan traden afgelopen weekend nog op het iHeartRadio ALTer Ego 2022 concert in Los Angeles, samen met o.a. Coldplay, Kings of Leon, Twenty One Pilots en Imagine Dragons. Binnenkort zullen ze ook aanwezig zijn op het bekendste Amerikaanse festival, Coachella, dat plaatsvindt in Indio, Californië, van 17 tot en met 24 april 2022. Hiermee zijn ze de allereerste Italiaanse rockband die op het iconische festival zal spelen. Ze zullen daar het podium delen met de grootste internationale artiesten zoals Harry Styles, Billie Eilish, Ye, Swedish House Mafia en zelfs onze eigen Stromae.

In ons land zal Måneskin normaal gezien in februari neerstrijken met hun Europese ‘LOUD KIDS ON TOUR 2022’ en daarna nogmaals op Rock Werchter.

Amerikaans succes

Zo veel is duidelijk, de Italiaanse Eurovisiesongfestival-winnaars zijn buiten Europa ook nog een uitzonderlijk succes in de Verenigde Staten, dat het afgelopen najaar begon met twee livespecials in New York en Los Angeles en het openen van het Rolling Stones-concert in Las Vegas.

De rockband bereidt zich nu voor op een nieuw groots jaar en heeft aangekondigd dat ze aanstaande zaterdag, op 22 januari, zullen optreden in de aflevering van Saturday Night Live. De Italiaanse rockers zullen zo ook hun debuut maken op SNL als de muzikale gasten die twee nummers zullen spelen op de avond. Voormalig Saturday Night Live-castlid Will Forte is voor die aflevering de presentator van dienst.

“Mis aanstaande zaterdag de 22ste, ons live optreden in NBC’s Saturday Night Live show niet. We kunnen niet wachten, SNL“, tweette Måneskin.

BRITs

Volgende maand zal de band ook te horen krijgen of ze enkele prijzen in de wacht konden slepen op de BRITs, want de groep is genomineerd voor de categorieën Best International Group en Best International Song. De Italiaanse supersterren nemen het op tegen ABBA, BTS, Silk Sonic en War On Drugs in de categorie Best International Group, terwijl hun hit I Wanna Be Your Slave het opneemt tegen Billie Eilish, Lil Nas X, Olivia Rodrigo en meer.

“We zijn dolgelukkig met het nieuws dat we vandaag onze eerste BRIT-nominaties hebben ontvangen”, zei Måneskin in december. “Het is zo’n fenomenaal jaar voor ons geweest, maar wel één waar we naartoe hebben gewerkt vanaf het moment dat we als tieners samen in de straten van Rome begonnen te spelen. We willen ‘Grazie Mille‘ zeggen tegen onze creatieve collega’s in de BRITs Voting Academy. En we zijn dankbaar en delen dit moment met onze families en de mensen van Italië die ons vanaf het begin hebben gesteund, en het legioen van nieuwe fans waarmee we over de hele wereld in contact zijn gekomen.”

De BRITs vinden plaats in de O2 in Londen op 8 februari 2022.

Meer
Lees meer...