Måneskin wil na Europese harten ook VS veroveren: concerten in New York, LA en ‘The Tonight Show’ met Jimmy Fallon

De Italiaanse rockgroep Måneskin is een niet te stoppen succes. De band zal volgende week naar de VS vliegen om concerten te geven in New York en Los Angeles. Daarbij zullen ze ook te gast zijn in een van de grootste Amerikaanse talkshows, namelijk The Tonight Show starring Jimmy Fallon. Bovendien is Måneskin ook voor het eerst genomineerd voor de MTV Europe Music Awards.

De Amerikaanse Måneskin-fans hoeven nu niet meer tot volgend jaar te wachten om de band in de VS te zien optreden op de iHeartRadio ALTer EGO in Los Angeles (15 januari 2022). De Italiaanse band heeft onlangs aangekondigd dat ze volgende week al zullen debuteren in de VS. Måneskin zal voor de allereerste keer ooit live zingen op 27 oktober in The Bowery Ballroom in Manhattan, New York en op 1 november in The Roxy Theatre in West Hollywood, Los Angeles. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via Ticketmaster en AXS.

(Tekst gaat verder onder de post.)

MTV Europe Music Awards 2021

De Italiaanse band is nu ook voor de eerste keer genomineerd voor de MTV Europe Music Awards, die op 14 november in Boedapest, Hongarije zullen worden gehouden. En daarbij hebben ze meteen drie nominaties in de wacht gesleept in de categorieën ‘Beste Groep’, ‘Beste Rock’ en ‘Beste Italiaanse Act’. Dit is de eerste keer dat een Italiaanse band in drie verschillende categorieën is genomineerd en ook de allereerste keer dat Italië in de categorieën ‘Beste Groep’ en ‘Beste Rock’ is genomineerd. Wij zijn er zeker van dat Måneskin het podium van de MTV EMA’s 2021 gaat opblazen.

MAMMAMIA

Eergisteren onthulde de band de officiële video voor hun nieuwe hit MAMMAMIA, die fans van over de hele wereld al in extase heeft gebracht. In de Tarantino-achtige clip ergeren Victoria, Ethan en Thomas zich aan het te grote ego van zanger Damiano David, en verenigen ze zich voor een enkel doel: de zanger vermoorden. De video is intussen al bijna 3 miljoen keer bekeken, 670 miljoen keer gestreamd en debuteerde op de 38ste plaats in de hitlijsten. Op alle digitale platformen heeft de Italiaanse rockgroep meer dan 3,4 miljard streams en heeft hun officiële video voor Zitti e buoni ondertussen al de 100 miljoen views op YouTube overschreden.

Internationaal succes

De cijfers van Måneskin zijn dus duizelingwekkend in Italië en daarbuiten: met Beggin’ heeft én blijft de rockband de Amerikaanse hitlijsten veroveren. Maar het Amerikaanse publiek is ook grote fan van hun nieuwste single MAMMAMIA, die maar blijft stijgen in de Billboard hot 100 hitlijst. Dit internationaal succes luidt een nieuw hoofdstuk in voor Måneskin na hun succes op het Eurovisiesongfestival eerder dit jaar. Mogelijk is dat de reden waarom Jimmy Fallon de Italiaanse sensatie heeft uitgenodigd op The Tonight Show op 26 oktober, een van de grootste avondshows op tv in de VS. Ga jij kijken?

Bekijk hieronder de nieuwe, bloederige videoclip van Måneskin:

Meer
Lees meer...