Zo onherkenbaar zag zanger Damiano van Måneskin er enkele jaren geleden uit

De Italiaanse rockband Måneskin is sinds hun overwinning op het Eurovisiesongfestival vorige maand bezig om de wereld te veroveren. De groep breekt met hun winnende lied Zitti e Buoni record na record, en vooral zanger Damiano David is stilaan uitgegroeid tot een cultfiguur. Toch zouden veel fans de pas 22-jarige Italiaan enkele geleden waarschijnlijk niet eens herkend hebben.

Modieuze extravagante kleren, golvende donkere haren, juwelen, kenmerkende make-up en heel wat tatoeages … de stijl van Damiano David is gekend. En heel wat fans kunnen die stijl duidelijk smaken, want op sociale media heeft de jonge Italiaanse zanger miljoenen fans die hem aanbidden.

Foto’s uit middelbare school

Toch zag de 22-jarige Damiano er nog niet zo heel lang geleden compleet anders uit. Op het internet doken enkele foto’s op van de Italiaan van toen hij nog in de middelbare school zat. Op die twee foto’s zien we dezelfde strakke kaaklijn van de Romein en dezelfde doordringende ogen, maar voor de rest zijn de gelijkenissen ver te zoeken.

Damiano draagt op de ene foto een braaf hemdje op de andere foto en een zwemshort op de andere (bekijk ze hier). Van juwelen en tatoeages is nog geen sprake, toch niet voor zover we kunnen zien.

Europese tournee

Ondertussen is Måneskin volop aan het genieten van hun succes na het Eurovisiesongfestival met een tournee door Europa. Recent waren ze nog te gast op televisie in Nederland na enkele optredens in Duitsland. Op dit moment doen ze Scandinavië aan met eerste Zweden en op dit moment Denemarken. Later dit jaar zal de Italiaanse rockband ook te zien zijn op heel wat festivals dichter bij huis. Zo komt Måneskin begin augustus naar de Lokerse Feesten en één maand later naar Paaspop in Nederland.

Meer
Lees meer...