Left Right
scrollTop top

Damiano David van Måneskin krijgt make-over door NikkieTutorials


NikkieTutorials Måneskin
© YouTube NikkieTutorials

De Italiaanse winnaar van het Eurovisiesongfestival Måneskin was te gast bij Nikkie de Jager (NikkieTutorials), die één van de hosts was op de liedjeswedstrijd. De YouTubester interviewde de vier leden van de groep en deed nadien de make-up van frontman Damiano David.

Nikkie de Jager was dit jaar dan wel een van de hosts van het Eurovisiesongfestival, maar eigenlijk is ze natuurlijk nog steed een make-upgoeroe op YouTube. En die twee werelden heeft ze nu gecombineerd in een nieuwe video. Ze heeft namelijk de make-up van Damiano David van Måneskin verzorgd.

Måneskin

Måneskin won vorige maand het Eurovisiesongfestival en sindsdien is de Italiaanse groep overal. Op dit moment zijn ze aan het toeren door verschillende steden in Europa en daarbij hielden ze ook halt bij Nikkie de Jager. De Nederlandse YouTubester kent de groep natuurlijk al van achter de schermen bij Eurovisie, maar nu had ze tijd om rustig neer te zitten met het viertal. Daarbij interviewde ze eerst de vier leden over hoe hun leven veranderd is na het Eurovisiesongfestival te winnen.

Na hun overwinning trok het viertal zich terug in hun studio in het Italiaanse platteland. “We hebben ons dan met z’n vieren geïsoleerd”, legt bassiste Victoria De Angelis uit. “Daar zijn we ook meteen beginnen werken aan nieuwe muziek.” Nikkie haalt ook aan hoe de mannen van de groep na hun overwinning kusten op het podium en zo toonden aan kijkers in Europa dat dat normaal is. “Na Eurovisie kreeg ik veel tweets die zeiden: ‘Er waren dit jaar twee winnaars: Een transvrouw als host en de winnaar was zo open-minded'”, vertelt Nikkie. “We hadden twee mannen die elkaar kusten op één van de grootste podia ter wereld. En ik wil jullie daarvoor bedanken, vanuit mijn persoonlijke leven. Jullie tonen dat het oké is om te houden van wie je wil houden.”

Make-up van Damiano

Daarna ging het interview verder met enkel frontman Damiano David. Hij werd getrakteerd op een make-over door Nikkie. De zanger is natuurlijk geen onbekende in de wereld van de make-up. Daar gaat hij in de make-upstoel van Nikkie ook wat verder op in. “Ik wist niet dat make-up bestond tot 2016”, legt Damiano uit. “Op een dag was ik thuis bij Victoria en ze vroeg of ik eens make-up wilde proberen. Ik deed toen enkel eyeliner aan en ik dacht: ‘Oh my god, dit is fantastisch’. En ik was op slag verliefd. Vanaf die dag begon ik make-up te dragen. Zelfs als ik gewoon rondhing met m’n vrienden. In het begin lachten ze ermee, maar ze wenden eraan en toen begrepen ze dat ik me beter voelde wanneer ik make-up droeg.”

Damiano vertelt in het interview ook een anekdote over hoe zijn kat aan z’n naam kwam. De kat heet Bidet en die naam werd niet zomaar gekozen. Als kitten viel de kat in de bidet en moest de brandweer komen om hem te bevrijden. Daardoor was Bidet dé perfecte naam voor de kat.

Bekijk hier de volledige video:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…