Left Right
scrollTop top

Måneskin-frontman Damiano David reageert met één woord perfect op negatieve drugtest


Damiano David Eurovisiesongfestival
© Soeren Stache / Picture Alliance (via Isopix)

Damiano David, de frontman van de Italiaanse groep Måneskin, kwam de afgelopen dagen in een storm terecht door beelden waarop het leek of hij drugs gebruikte in de green room van het Eurovisiesongfestival. Na een negatieve drugtest is het nu duidelijk dat dat niet het geval is. Maar David heeft nog één ding te zeggen over het voorval.

Italië won dit weekend het Eurovisiesongfestival met het nummer Zitti E Buoni van de band Måneskin. Maar die overwinning werd al meteen overschaduwd door vermoedens dat frontman Damiano David drugs gebruikte tijdens de show. David ontkende dat direct en onderging vrijwillig een drugtest. Die kwam negatief terug waardoor de overwinning dus in (cleane) Italiaanse handen blijft.

Drugs

De beschuldigingen van druggebruik kwamen er door beelden waarop te zien is hoe Damiano David naar voren buigt aan de tafel in de green room van het Eurovisiesongfestival. Daarbij lijkt het alsof hij cocaïne van de tafel snuift.

Meteen nadat de beschuldigingen de kop opstaken, ontkende Måneskin dit en lieten ze weten dat Damiano keek naar gebroken glas dat op de grond lag onder de glazen tafel. De organisatie van het Eurovisiesongfestival bevestigde ook meteen dat er inderdaad scherven op de grond lagen bij de tafel van Italië. Toch was dit voor velen onvoldoende bewijs, dus stemde Damiano vrijwillig in met een drugtest. En die kwam negatief terug.

Voilá

Damiano David negatieve drugtest
Instagram ykaaar

Vooral vanuit Franse hoek kwam er enorm veel kritiek op David en de groep Måneskin. Zij riepen zelfs op om de groep te diskwalificeren van het Eurovisiesongfestival. En dat was natuurlijk niet zomaar. Frankrijk werd met het nummer Voilà van zangeres Barbara Pravi namelijk tweede tijdens de finale. Als Italië daadwerkelijk gediskwalificeerd zou worden, zou Frankrijk de winnaar zijn van het Songfestival van 2021.

Daarom had Damiano na zijn negatieve drugtest nog een eitje te pellen met de Franse pers. Dat deed hij met één woord, dat luid en duidelijk zegt waar het op staat. “Voilà“, schreef de frontman bij een foto van het statement van het Eurovisiesongfestival op zijn Instagram Story. Nu kan Italië dus eindelijk zorgeloos genieten van de overwinning.

Barbara Pravi

De boodschap is voor alle duidelijkheid gericht aan de Franse pers en de Franse minister van Europese Zaken Clement Beaune. Die laatste sprak op de Franse radio openlijk over hoe “artiesten die de regels overtreden, gediskwalificeerd moeten worden”.

Het woordje is dus niet gericht aan de Franse zangeres Barbara Pravi zelf. Zij liet namelijk op de Franse televisie al weten dat Måneskin hun overwinning dubbel en dik verdiend hebben en dat zij blij is met haar mooie tweede plaats.

Bekijk hier de post van Barbara over Måneskin:

Bekijk hier nog eens het winnende optreden van Måneskin:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…