Måneskin onthult wat hen inspireert om muziek te maken

De sensationele band Måneskin verovert de wereld, eerst uitverkochte concerten in hun thuisland Italië, dan in Europa en nu ook al in de VS. Je zou dus kunnen zeggen dat de bekendheid van de band exponentieel gestegen is sinds het winnen van het Eurovisiesongfestival eerder dit jaar. Maar de Italiaanse rockers laten weten dat dat geen invloed heeft op de manier waarop ze muziek schrijven.

De band praatte onlangs met zanger Joel Madden uit de band Good Charlotte voor AltPress, waar ze onthulden wat voor hen het belangrijkste is in termen van muziek maken, meldde iHeartRadio.

De boodschap

“Ik denk dat de vrijheid die we erdoor ervaren het belangrijkste is wat we met onze muziek willen uitdrukken, vooral omdat er in ons thuisland niet veel rockbands zijn. Sinds we samen zijn begonnen te spelen, hebben we altijd te horen gekregen: ‘Dit gaat niet werken. Rockmuziek is niet iets in Italië. Niemand luistert ernaar. Het is dood'”, legde bassiste Victoria de Angelis uit.

“We hebben een paar jaar lang elke dag ruzie gehad over deze dingen, maar we bleven het doen omdat we zeker waren van ons stuk”, zei ze nog. “Het belangrijkste voor ons is dat we ons vertegenwoordigd en gelukkig voelen terwijl we spelen. We hoeven niet te doen alsof en we hoeven ook geen afgezaagde liedjes te schrijven die we niet leuk vinden alleen maar om in de hitlijsten te komen. We willen iets maken waar we van kunnen genieten en we hebben die vrijheid, om onszelf te kunnen uitdrukken zoals wij dat willen. Dat is ook het belangrijkste dat we willen meegeven aan ons publiek. Er zijn tegenwoordig zoveel geweldige artiesten die zich vaak beperkt voelen door de muziekindustrie en dat is zo jammer, want ik denk dat muziek gewoon betekent dat je vrij bent om te zijn wie je bent.”

Van straatmuzikanten tot wereldsterren

“In het begin hadden we veel moeite om plaatsen te vinden waar we konden spelen, dus begonnen we op straat te spelen”, zei zanger Damiano David. “Nu ik erover nadenk, denk ik dat dat echt nuttig was, omdat het ons leerde hoe we op een podium moesten staan. Daarom moesten we echt nog hard werken aan onze podiumpresentatie, want als je op straat speelt dan heb je geen echt publiek. Maar je moet wel de aandacht van de mensen kunnen trekken, dus ik denk dat het beetje staging skills dat we hadden, vooral daar vandaan kwam.”

“Ik denk dat het ook belangrijk is om nieuwe muziek te blijven schrijven. Als je muziek schrijft die je goed vindt, dan kan je mensen ook sneller en beter bereiken, omdat ze ernaar luisteren”, zei gitarist Thomas Raggi.

“We willen vooral dat de mensen de authenticiteit van onze songs voelen, want als we schrijven proberen we altijd alles door elkaar te mixen”, voegde Damiano er nog aan toe. “Er is niemand van ons die in een bepaalde richting duwt. Na al die jaren hebben we een hechte band gecreëerd en hebben we nu ook het gevoel dat we allemaal op hetzelfde pad zitten. We proberen echt authentiek te zijn en we hebben ook ontzettend veel plezier met het schrijven van nieuwe muziek, experimenteren en het delen van nieuwe ideeën. Daarom willen wij ook dat de mensen voelen dat we er plezier in hebben, wanneer wij in de studio kruipen om onze ideeën te delen en te spelen met pedalen, versterkers en de microfoons.”

Meer
Lees meer...