Måneskin komt naar Rock Werchter in 2022

Wie geen ticketje heeft kunnen bemachtigen voor hun concert in Vorst Nationaal, krijgt nu een tweede kans. De nu zowaar wereldwijd bekende Italiaanse rockgroep Måneskin zal volgend jaar, voorlopig toch, twee keer standhouden in ons land. En het is bijna vanzelfsprekend dat de groep komende zomer het podium zal sieren van hét rockfestival bij uitstek: Rock Werchter.

Dit blijde nieuws kondigde de organisatie van het festival zojuist aan. Dit is ook de allereerste keer dat er een Eurovisiesongfestival-winnaar naar Rock Werchter komt.

Måneskin: de grootste sensatie uit Italië

De populariteit van Måneskin blijft maar groeien. Na hun overwinning op het Eurovisiesongfestival veroverden ze al de harten in Europa en was hun nieuwe Europese LOUD KIDS ON TOUR ’22 in wel 2 uur volledig uitverkocht. Hun winnende nummer Zitti e Buoni haalde goud en platina in wel meer dan 15 landen en ook hun Engelstalige song I Wanna Be Your Slave verovert zowat alle hitparades.

Hierna hebben de Italiaanse rockers hun zinnen gezet op de USA en gaven ze al concerten in New York, Los Angeles en Las Vegas, waar ze de opening act waren van de legendarische Rolling Stones. Mick Jagger noemde de band zelfs de “koningen van de Europese rock” en poseerde zeer trots met hen op de foto.

(tekst loopt door onder de foto)

Maar ze waren ook al te gast op de twee populairste Amerikaanse televisieshows: The Ellen DeGeneres Show en The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Wat ook hun debuut op de Amerikaanse televisie markeerde, waar ze hun hitcover van Beggin’ zongen. Verder wonnen ze onlangs een MTV EMA voor ‘Beste Rock’ in Boedapest, een primeur voor Italië. En nog recenter trok de rockgroep weer over de Atlantische oceaan voor de American Music Awards. Daar tussendoor had de groep gelukkig ook tijd om wat nieuwe muziek te maken en brachten ze hun nieuw nummer MAMMAMIA uit, met een bijhorende bloederige videoclip.

Rocken op Rock Werchter

Måneskin heeft dus allesbehalve stilgezeten en ook volgende jaar belooft een zeer druk jaar voor de band te worden. Gelukkig hebben ze in de zomer alvast een dagje vrijgemaakt om naar ons land te komen, want op zaterdag 2 juli zullen de Italianen het podium in vuur en vlam zetten op Rock Werchter.

De dagtickets voor vrijdag 1 juli zijn al uitverkocht, maar de combitickets en de dagtickets voor de andere festivaldagen zijn nog te koop via ticketmaster.be. Wees er snel bij, want de Italiaanse rockgroep is een pro in tickets uitverkopen.

Meer
Lees meer...