Waarom psychologisch Netflixdrama ‘The Lost Daughter’ met Olivia Colman en Dakota Johnson een must-watch is

Oscarwinnende actrice Olivia Colman (The Favourite, The Crown) speelt de hoofdrol in Netflix’ The Lost Daughter, een aankomende en nu al veelgeprezen psychologische dramafilm, samen met Fifty Shades-actrice Dakota Johnson. We tellen de weken al af tot we dit meesterwerk kunnen bekijken.

The Lost Daughter is een bewerking van Elena Ferrante’s roman met dezelfde titel en volgt in de voetsporen van HBO’s Italiaanstalige bewerking van het coming-of-age drama My Brilliant Friend, gebaseerd op het eerste boek uit de Napolitaanse literaire reeks van Ferrante. De nieuwe film markeert ook het regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal, (The Dark Knight, Secretary, Crazy Heart) de zus van bekende acteur Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain, Spider-Man: Far from Home, The Guilty), die nu de overstap maakt naar de andere kant van de camera. Ze schreef ook de bewerking van het scenario, meldt Glamour magazine.

Indrukwekkende cast

De cast bestaat uit een aantal grote sterren waaronder, zoals eerder al vermeld, Oscarwinnares Olivia Colman en Dakota Johnson, maar daarnaast ook Jessie Buckley (Wild Rose, I’m Thinking of Ending Things, Chernobyl), Normal People-acteur Paul Mescal, ook Oscarwinnaar Ed Harris (Pollock, Apollo 13, Westworld), Peter Sarsgaard (Shattered Glass, The Killing) en Jack Farthing (Poldark, The Riot Club).

Het plot

De film gaat over de mysterieuze Leda, gespeeld door de Britse Colman (The Favourite, The Crown), een universiteitsprofessor die geobsedeerd raakt door een jonge vrouw en haar dochter, terwijl ze op vakantie is in Italië. De trailer teaset de duistere relatie die zich begint te ontwikkelen tussen de twee vrouwen. Het begint met een reeks clips van Leda die de jonge vrouw, genaamd Nina (Dakota Johnson), van ver bekijkt tijdens het zwemmen in de zee, dan van dichterbij op het strand en in de straat. Later zien we Nina langzaamaan tot het besef komen dat ze bekeken wordt.

In de loop van de film wordt Leda gedwongen om de confrontatie met haar verleden en haar eigen vroege moederschap aan te gaan. De trailer toont angstaanjagende flashbacks van een mes en het gezicht van een rubberen pop die wordt verpletterd, en sluit af met een beeld van Colmans personage dat in elkaar zakt op het strand. Het volstaat om te zeggen dat we geïntrigeerd zijn.

Anders

De hoofdrol van Colman is heel anders dan wat we al gezien hebben van de Britse actrice. Zo hebben we haar bijvoorbeeld de komische rol van Sophie in Peep Show op zich zien nemen tot, meest recent, een hartverscheurende hoofdrol naast Anthony Hopkins in The Father. Haar hart en ziel overgeven aan een hoofdpersonage kan ze dus als de beste en met haar rol in The Lost Daughter doet ze haar kameleontische acteertalenten meer dan eer aan, als we de trailer mogen geloven althans.

En het lijkt erop dat de critici ook erover eens zijn dat The Lost Daughter zeker de moeite waard is. Gyllenhaal pakte eerder dit jaar al de prijs voor beste scenario op het filmfestival van Venetië en de film is ook al genomineerd voor een Gouden Leeuw voor beste film. Wij zijn alvast razend enthousiast.

Je kan The Lost Daughter vanaf 31 december op Netflix bekijken om jouw oordeel uit te spreken.

Bekijk hier alvast de trailer met de briljante acteerkunsten van Colman en Johnson:

Neem ook zeker een kijkje in onze top 50 beste Netflixseries-lijst.

Meer
Lees meer...