‘Morbius’ komt pas in april in de bioscoop in plaats van eind januari

Even leek het alsof het gedaan was met het uitstellen van releases, maar toch is het weer zover. Morbius, een film van producent Sony Pictures met Jared Leto in de hoofdrol, is uitgesteld naar april. De film zou normaal eind deze maand uitkomen, maar door de Omikron-variant van het coronavirus, is de première en de wereldwijde release weer verplaatst. Dat meldt Variety.

Morbius zou normaal in 2020 uitkomen, maar werd al meerdere keren uitgesteld door de opmars van het coronavirus. Eerst naar 2021, dan naar januari 2022 en nu dus naar april 2022. De fans zullen dus nog langer moeten wachten op de verfilming van hun favoriete comic book.

Michael Morbius

Morbius speelt zich af in het Spider-Man Cinematic Universe, en dat zorgt ervoor dat de film ook enkele verwijzingen naar de superheld zal bevatten. Toch is dat universum niet te vergelijken met het Marvel Cinematic Universe, waardoor Morbius geen rechtstreekse vijand van Tom Hollands Spider-Man zal worden. Ook in de film zal Spider-Man niet (echt) te zien zijn, omdat de film zich focust op het verhaal van de wetenschapper zelf.

Het personage Michael Morbius wordt gespeeld door acteur en zanger Jared Leto. Morbius is een wetenschapper die probeert om zichzelf te genezen, maar zichzelf per ongeluk in een soort van vampier verandert. Dat soort origin story doet bij veel Spider-Manfans een belletje rinkelen, want ook andere slechteriken zoals Green Goblin en Dr. Octopus waren wetenschappers die net iets te overijverig werden.

Of de heersende Omikron-variant van het coronavirus de enige reden voor uitstel is, is niet duidelijk. Er gaan ook geruchten de ronde dat Sony Pictures voor een latere releasedatum koos omdat de huidige te dicht bij die van Spider-Man: No Way Home lag. Of dat gerucht klopt, is niet geweten. De film zal dus alleszins vanaf april 2022 in de Belgische zalen te zien zijn, en naast Jared Leto doen ook acteurs Matt Smith (Dr. Who) en Michael Keaton (Spider-Man: Homecoming, Batman, …) mee.

Bekijk de trailer van Morbius hier:

Meer
Lees meer...